Вратарят на Черно море Благой Макенджиев не направи големи драми след загубата с 1:4 от Левски в баража за последната българска квота в Лига Европа. Опитният страж отчете, че предвид всички трудности, с които „моряците” се сблъскаха, откакто той е в отбора, участието в толкова важен мач е бил максимумът.

„Много лошо тръгнахме в мача, с това 0:2. След почивката опитахме да направим обрат”, каза 29-годишният петричанин.

Делио Роси в спор с щаба на Черно море след края на мача

„Левски нямаше право на друго, освен да ни натиска. Особено пред тази публика, която ги подкрепяше през цялото време. Знаехме го, опитахме се да не се плашим, но агресията ни липсваше през първата част. Това беше ключът според мен.”

„Аз съм тук от зимата. Тръгнахме лошо, свършихме горе-долу добре. Можеше и по-добре. Това е.”

„Левски са доста опитен отбор, по-обигран от нас. Имат по-опитни играчи, които могат във всяка ситуация да извлекат максимума. Това беше разликата, която не ни позволи да изравним и да гоним нещо повече.”

„На този етап оставам част от отбора, дано през следващия сезон сме по-добри. През настоящата кампания направихме някои хубави неща, дано ги запазим и да вдигнем нивото. Това е целта. Предвид първия полусезон и трудното начало на втория, смятам, че това беше максимумът. Радващо е, че стигнахме до такъв мач в края на сезона”, каза още Макенджиев.