Берое победи Славия с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха дойдоха през втората част, като Райнов и Охене бяха точни. Двата тима нацелиха 4 пъти гредите, домакините го сториха 3 пъти, а Славия веднъж.

През първата част двата тима се впуснаха в атаки към вратите на съперника си. В 10-ата минута Виданов стреля от добра позиция, но гол не падна.

Още в 17-ата минута на двубоя наставникът на Берое Александър Томаш трябваше да прави принудителна смяна, след като при опасен сблъсък Фирцулеску получи контузия и отстъпи мястото си на Адамович.

Минута по-късно опасен удар на Карачанаков беше спасен от Стергиакис, който не остави шансове на нападателите на домакините до края на първата част, а при най-доброто положение за Берое през първата част, Карачанаков нацели напречната греда от няколко метра в 44-ата минута на двубоя. Единствената по-опасна ситуация за Славия беше удар на Омар Абуд спасен от вратаря Перниш в 33-ата минута.

През втората част домакините нацелиха на два пъти гредите след удари на Райнов и Педро Еуженио, а головете реализираха Райнов и Охене в 65-ата и 87-ата минута на срещата.

Първо удар на Еуженио нацели гредата, кълбото се върна в Камбуров, той стреля а Стергиакис спаси, но беше безпомощен при удара на Райнов в 65-ата минута. В края на двубоя Охене се възползва от отлична асистенция на Еуженио и оформи крайния резултат 2:0.

Славия също върна една греда, след като удар на Владислав Узунов разтресе напречната греда.

Така в крайна сметка след успеха Берое се изкачи временно на трето място с актив от 30 точки, но с мач повече от Левски, Славия е на осмата позиция с 20.

Съставите на двата отбора:

Берое: Перниш, Виданов, Иванов, Райнов, Охене, Камбуров, Фирцулеску, Леони, Хаджиев, Карачанаков, Еуженио

Славия: Стергиакис, Димитров, Мартинов, Минчев, Мба, Велков, Велев, Ндонг, Иванов, Христов, Абуд