Футболистът на Витоша Бистрица Лъчезар Котев очаквано е разочарован от загубата с : 1:3 от Дунав Русе в реванша от плейаутите в Първа лига. В в крайна сметка след общ резултат 1:4 бистричани ще трябва да играят с победения в другия плейаут Пирин, за да избегнат директното изпадане.

Беззъби “тигри” останаха гладни край Дунава

“Стигна се до това поражение, защото днес не съумяхме да представим играта от първия двубой. Напълно закономерно загубихме. Не мисля, че някого от нас не е искал да спечелим двубоя. Може би имаше някои момчета, които не бяха на 100% и от там вече дойде разликата. Не показахме агресията от първия двубой и съответно от там не се получаваше да стигаме до ситуации пред вратата на Дунав”, сподели Котев.

“Няма защо да тежат краката. При Дунав е същото, а ако те изпаднат ще е донякъде някаква сензация. Ние като професионалисти трябва да искаме да се доказваме в тези мачове, защото това са мачовете на сезона и няма какво да се губи в тях”, продължи той.

“Трябва да се постараем по най-бързия начин да се вдигнем и да излезем като на финал в следващия двубой. Трябва да се подготвим психически най-вече, защото мисля, че технически и физически няма какво да се подобри за три дни”, сподели той.

Костадин Ангелов: Бяхме скандални

“Срещу Етър не съм се изправял през този сезон. С Пирин обаче изиграхме три мача. Мисля, че е напълно преодолим отбор, но нека видим с кой ще се паднем и след това ще си правим анализи”, каза още футболистът.

Котев коментира и бъдещето си във Витоша: “Лично аз не знам за интерес към мен и не се интересувам. Има още една седмица, 10 дни, трябва да насочим всичките си усилия да останем в елита. Вече лятото каквото стане.”