Вратарят на Локомотив Пловдив Мартин Луков направи феноменален мач при успеха на „смърфовете” над шампиона Лудогорец (1:0) и заслужено спечели приза за „Играч на мача”. Вратарят се пошегува пред камерата на DIEMA SPORT, че е предложил на колегите да му изстудят шампанското, тъй като така го обичал и предусещал, че ще грабне приза.

„Ако трябва да бъдем честни, то ние имахме голям късмет в мача с Лудогорец. Поздравявам обаче целият ни отбор. Седмицата не ни тръгна добре и трябваше да променим нещо. Трябваше да бъдем единни. Факт е, че Лудогорец изпусна дузпа и удари три греди”, бяха първите думи на Луков пред DIEMA SPORT.

Луков спечели вашият вот с 69,77% от Вашия вот. Репортерът Виктор Врачев помоли вратаря да довери какво е казал на екипа на DIEMA SPORT преди началото на срещата, а той отговори: „Казах ви, че искам шампанското да е изстудено след края на мача. Така беше. За мен бе важно да се представя добре, тъй като съм нов в отбора на Локомотив. Раздавам се за отбора, а мачът със Славия ни преследваше малшанс. Не играхме лошо, но допуснахме леки голове. Можеше да не загубим, но така се стичаха обстоятелствата в този ден. Днес съдбата ни върна за предната среща. Ще празнуваме доста, тъй като пътят до Пловдив е дълъг. Трябва да продължим да работим здраво, тъй като имаме проблясъци и вярвам, че този Локомотив Пловдив ще става все по-силен”, продължи Луков.

Вратарят на Локомотив Пловдив коментира и споровете между феновете на тима и собственика на отбора Христсо Крушарски

„За жалост, на никого не е приятен този спор. Трудно е, но гледаме да се абстрахираме от тези информации. Нормално е да говорим в съблекалнята по този въпрос и го правим. Нужно е да бъдем като семейство, тъй като само по този начин един отбор може да върви нагоре. Надявам се в най-скоро време това да стане”, завърши Мартин Луков.