Крилото на Лудогорец Джоди Лукоки призна, че отборът има върху какво да работи след инкасирането на 3-а загуба в зимните си проверки в Анталия. Холандската звезда на „орлите” изрази учудване от крайно агресивния подход на Лехия Гданск, който надигра родния първенец с 1:0 на турска земя.

„Не знам защо се получи толкова здрав мач. Лехия се показа като изключително агресивен опонент. Подходът ни също не беше най-добрият, защото също опитахме да отвърнем с агресия. Нашият футбол няма нужда от това да бъдем твърде агресивни, а просто да сме концентрирани. Ние загубихме своя фокус, защото реагирахме. Подведохме се по играта на съперника. И реферът не ни помогна, ала не можем да виним него. Трябва да се представяме по-добре. Трябва да отговаряме с краката си, с играта си, а не по агресивен начин”, коментира Лукоки.

„Във физическо отношение сме добре, но най-важното сега е в психологически план. Трябва да останем силни в ментално отношение. Днес не бяхме такива, а това е една от причините да загубим. Трябва да играем футбол, да бъдем фокусирани. Ние също трябва да играем агресивно, но в добрия смисъл, а не като противникът днес.”

Лукоки също така опита да даде обяснение защо Лудогорец среща толкова много трудности да бележи попадения в контролите си дотук. В тях победен беше единствено унгарския Хонвед (4:2), а при трите си поражения разградчани вкараха всичко на всичко едно попадение.

„Знам, че подготовката е важна, но това са само контроли. Сигурен съм, че сме готови. В тренировките вкарваме много. Не е като да изпускаме нарочно. И днес искахме да вкараме, но дотук по време на лагера не ни се получава. Имам много доверие в отбора и треньорите. Когато шампионатът стартира, ще вкараме много попадения. Имаме увереност, че ще се справим много добре в първенството и смятам, че отново ще сме шампиони”, завърши Лукоки.