Лукас Саша е един от основните играчи на Лудогорец и затова сподели очакванията си за предстоящия мач с Дунав в понеделник. Това е последното домакинство на разградчани за 2017 г. и той очаква победа в него. Бразилецът говори за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

"Миналия сезон Дунав ни създаде много проблеми. В първия мач през тази кампания обаче ги бихме с 5:0 и вярвам, че сега треньорът ще ни подготви достатъчно добре, за да повторим този успех. Обичайно отборите идват тук и се защитават."

"От нас се изисква да намираме пространствата, дори да ги няма. Това е идеята - да не спираме да опитваме. Понякога правим и грешки, но това е нормално. Разполагаме с футболисти, чийто качества могат да правят разликата в наша полза и да ни носят позитивни резултати във всеки мач", заяви Саша и сподели, че няма проблем на позицията си.

"За мен е важно да играя, без значение на каква позиция. За мен е страхотно, когато съм титуляр. Мисля, че имам качества и в защита, и в полузащита. За мен не е от значение на каква позиция ще бъда поставен, важното е да играя."

"Когато играеш като защитник, преди всичко трябва да мислиш за сигурността. После, ако имаш сили и възможности, излизаш в предни позиции, за да помагаш и в атака. Но ние имаме добри нападатели и те не се нуждаят от мен", добави бразилецът и сподели каква е обстановката извън терена в отбора.

"За нас, бразилците, е важно, че сме заедно. Един до друг сме не само на терена, но и извън него. Помагаме си и това ни улеснява, особено когато времето е студено, както е сега. Отиваме си на гости и се забавляваме", сподели още бразилецът и коментира големия преследвач на разрадчани - ЦСКА, за който е играл преди.

"Аз играх в ЦСКА и знам колко голям клуб са. Имат много фенове, искат да побеждават. И затова, когато са близо до нас, нямаме право на грешки. Трябва да се стремим да не правим грешки и да побеждаваме", сподели Саша и накрая коментира представянето на наставника Димитър Димитров-Херо.

"Всеки треньор има своя начин на работа, а за нас е важно да се адаптираме към изискванията. Той работи много добре, обяснява ни всичко, от нас се изисква да следваме думите му. Той иска да сме 100% във всеки мач, да сме дисциплинирани в защита, а в атака имаме свобода", завърши бразилският футболист.