Наставникът на Черно море Емануел Луканов беше изключително доволен от развоя на мача с Локомотив Пловдив и победата с 3:0. С нея беше сложена точка на черната серия от двубои без победа, а според наставника, сега "моряците" са взели това, което им е убегнало в предишните битки.

"Доволен съм, искам да благодаря на момчетата. Начинът, по който тренират е за адмирации. Благодаря и на целия ми щаб, както и на феновете, които не спират да ни подкрепят. С това себераздаване и работа на тренировки и в мачовете, ни чакат само победи."

"Бяхме активни навсякъде - и в средата на терена, и по фланговете. Бяхме прагматични в нападение, може би в този мач взехме това, което не успяхме да сторим в предишните", заяви Луканов пред DIEMA SPORT и говори за дебюта на Антон Огнянов, който се и разписа.

"Вкарахме Антон Огнянов точно на позицията, където му беше силата. Исках да го използвам на контри, а с хубавия си ляв крак се разписа", сподели наставникът и разкри тайната на успеха в този мач.

"Във футбола не е новина, че си организиран. Винаги трябва да нападаме, нападаме защитавайки се. Трябва да има организация в играта, във всяка една линия. Това е балансът на отбора, имаме отборен дух и организация."

"Нашата професия е да даваме планове и идеи. Едно-две неща да направим, но да има конкретика. Няма нужда да правим по 1000 неща и да не се обясняват добре и да няма резултати от това. Разликата между отборите е постоянството. Ако намерим постоянството, ще успеем", заяви още Луканов и сподели какво му се иска да види занапред.

"Не ме интересува дали сме в Топ 6, но това трябва да ни е точка на тръгване, а не на пристигане. Не искам да имаме лимит. Моментното ни състояние е това, но аз искам много повече. Искам от тук да тръгнем нагоре", сподели треньорът и сподели дали има игра с ръка при първия гол на тима му в мача.

"Критики винаги ще има, винаги ще грешат всички. Не съм видял игра с ръка на Сукуна при първия ни гол. Ако са сгрешили съдиите, всичко е човешки, а не е преднамерено", завърши Луканов.