„Фаворит бяхме, вярно е. Трудно е за обяснение. Цял мач играхме на една врата. Първата част бяхме по-лежерни. Нямаше нужната острота и агресия. Но второто полувреме контролирахме нещата на терена. Третата минута на добавеното време, този фаул срина психически отбора и го вкара в криза. В идните двубои трябва да търсим победи“, започна наставникът на Черно море Емануил Луканов след поражението с 0:1 от Пирин в откриващия програмата на 17-ия кръг на Първа лига мач.

Единственият гол в срещата бе дело на Конър Хендерсън във финалните секунди на срещата.

„Най-вече първата част бяхме по-безидейни. Но второто имахме ситуации и острота по фланговете. Имахме доста корнери, неизпълнени добре. Но това явно е проблем за нас. Тази ситуация в края, реши мача“, добави специалистът.

„Не знам каква е причината. Не гледам традиции и суеверия. Анализирам мач за мач. В атака ни липсва да отбележим голове. Липсва ни голът. Това са мачове – днес имахме положения. Загубата е това грешки в атака. Не бяхме конкретни при този фаул в последната минута“.

„Ние играхме с всички офанзивни играчи, с две бързи крила. С пет офанзивни футболисти бяхме. Това са ни хората. Няма вариативност. Не искам да плача, но по-креативни играчи от тези Черно море няма. Това са хората и ние ще опитваме до последно с тях“.

Запитан за бъдещето му начело на варненци, Луканов сподели: „Ако Черно море спечели следващите три мача, мнението ще се промени. Нека изчакаме до края, да теглим чертата и ще видим какво ще е“.

„Ние търсим във всеки мач победата. Не мисля, че този мач промени нашата нагласа“, завърши специалистът.