Треньорът на Черно море Емануел Луканов не бе доволен от представянето на отбора като цяло и най-вече от головата немощ и липсата на точки. Той съобщи и новина – нападателят Амаду Сукуна също като вратаря Боровик, напуска отбора.

„За пореден мач допускаме грешка и тя е фатална. Контролирахме мача до 35-ата мача. Имахме ситуации, но не можем да вкараме гол. После недоразумение между защитата и нашия вратар и - гол. Променихме нещата през второто полувреме. Изравнихме, но след нова грешка ни вкараха втори гол. После вече имаше дисбаланс.”

„Има и психологически момент, и физическа умора. Като се натрупат нещата, това оказва влияние. След 60-ата минута настъпва умора. От два месеца сме 11-12 човека. Но вкарваме ли си положенията дори наполовина, пак ще печелим. За съжаление основното във футбола е гола. Отдалечихме се от първата шестица с тези загуби и на „Тича” включително. Черно море заслужава много повече, но се броят головете и точките и затова сме извън шестицата.”

„Годината не бих казал, че е добра за Черно море. Класирането не е за Черно море, целите ни бяха други. Не бих казал, че е негативна, но не е позитивна. Средна...”

„Аз имам договор до лятото на 2018 година. Решение на ръководството е дали нещата ще се случат след Нова година. Аз лично не съм доволен. Имаме облик, имаме игра, но ни липсват резултатите. Мисля, че много повече заслужавахме.”

„Още не е ясно къде ще водим подготовката. Ще има друг вратар на мястото на Боровик и други момчета, но още няма нищо официално. Сукуна също няма да продължи с отбора. Той знае, не съм доволен от него. Доста изпуснати положения като за нападател. Има си и някаква логика, защото не направи подготовка, но не можа да се включи и в нашия колектив”, завърши Луканов.