Треньорът на Черно море Емануел Луканов заяви, че има план как може да бъде спрял тима на Лудогорец. 

"Моряците приемат шампионите тази събота от 20 часа на стадион "Тича" във Варна. 

"Имахме десет дни да се готвим за този мач. Тренировките протекоха много добре. Това, че съперникът е Лудогорец, няма никакво значение. От тази среща само можем да извлечем максимуми. Искам да направим едно добро представяне. От всеки футболист очаквам себераздаване така, както го показва на тренировките. За самия двубой никой не може да каже как ще се развие от сега. Ще има много различни ситуации в мача и ние трябва да реагираме на тях адекватно. Ако успеем да го направим, ще затрудним максимално разградчани", каза Луканов. 

"Имаме план как да спрем Лудогорец. Ще се опитаме да го изпълним. Щеше да е проблем ако нямаме рецепта и не знаем какъв е начинът. Дали ще се получи ще стане ясно след мача. Ако рецептата е била добра, значи трябва да победим", заяви още наставникът. 

"Нямаме кадрови проблеми, като изключим Витиня и Боровик, които са трайно контузени. Днес видях състоянието на двамата национали - Александър Цветков и Мартин Костадинов. Марто има някаква умора от пътя и двата мача, които игра с младежите, а Сашо е добре", сподели младият специалист. 

"Който и треньор да е на мое място, трябва да търси да надгради от това, което е заварил в момента. Тръгва от някаква база и постепенно да слага един детайл, втори, трети... Говоря за психологически, физически, технически и тактически.. Това трябва да стане по интелигентен начин - не да претовариш футболистите с информация и после да има обратен ефект. Просто трябва да се подходи много балансирано и спокойно в четирите компонента", завърши Луканов.