Българският шампион Лудогорец започна с победа проверките по време на подготвителния си лагер в Турция. Тимът на Димитър Димитров -Херо се наложи с 2:0 над петия в румънския шампионат Ботошани. Головете за родния тим реализираха Клаудиу Кешеру и бранителят Натанаел. 

Първото полувреме на мача, който се играе на терена на хотел „Корнелия Даймънд“  в турския курорт Белек, премина изцяло под диктовката на българския шампион.

Резултатът бе открит още в 5-ата минута след добра атака на разградчани. Марселиньо изведе по отличен начин младия Светослав Ковачев, който се измъкна от засадата и овладя добре. Ковачев напредна и стреля силно от удобна позиция, но стражът на Ботошани Кобреа успя да парира. Отбитата топка обаче попадна в притичалия Кешеру, който необезпокояван от никой просто прати коженото кълбо в опразнената врата.

Лудогорец продължи да бъде по-активният тим, който диктуваше събитията на терена и не оставяше много празни пространства за футболистите на Ботошани, чийто тим заема петото място в румънския шампионат.

В заключителните минути на първото полувреме Марселиньо бе много близо до отбелязването на нов гол за Лудогорец, но този път късметът бе на страната на румънците, след като топката срещна страничния стълб на вратата.

На почивката двамата старши треньори направиха редици смени в съставите си, а играта стана доста по-равностойна. 

През втората част дойде и най-чистото положение за румънците. В 69-ата минута аржентинецът Джонатан Родригес имаше великолепна възможност, но пропусна. След добро центриране отдясно, Родригес се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но на сантиметри над напречната греда.

Малко преди това Доминк Янков от Лудогорец също имаше великолепен шанс да се разпише, но младокът не успя да овладее добре центриране на Джоди Лукоки от фланга.

Четвърт час преди последния съдийски сигнал Кампаняро изпусна на празна врата, след като не успя да уцели рамката от няколко метра.

Точка на спорта в Белек сложи краният бранител Натанаел, който вкара брилянтен гол. Той получи отдясно, финтира защитник на Ботошани и с по-слабия си десен крак отправи страховит шут, успявайки да направи безпомощен стража на румънците. Това бе и последният акорд в контролата между Лудогорец и Ботошани. 

Втората контрола на Лудогорец в Турция е в събота (20 януари) срещу Шахтьор Донецк. Двубоят с осминафиналиста в Шампионската лига ще се играе на стадиона на хотел "Регнум Кария" в 16,00 часа българско време. Всички контроли на родния първенец ще можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY.  

ЛУДОГОРЕЦ – БОТОШАНИ 2:0

1:0 Кешеру 5‘

2:0 Натанаел 90'

Стартовият състав на Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Форстър, Пластун, Василев, Дяков, Анисе, Марселиньо, Ковачев, Вандерсон, Кешеру.

Ботошани: Кобреа, Думитраш, Плмада, Бурча, Мусат, Аким, Оайда, Голофка, Голубович, Китошка, Аксенте