Лекарският щаб на Лудогорец работи с усилени темпове, за да вдигне на крака двамата контузени в състава Пламен Илиев и Якуб Швиерчок. Според вестник "Меридиан Мач", дуото може да попадне в групата за мача с ЦСКА от плейофите в Първа лига на 6 април. 

Първоначално шансове за това имаше само стражът. Но и той, и полякът работят по специална рехабилитационна програма, за да могат да изпреварят графика на възстановяването си. Засега не е ясно дали ще са на линия за този мач. 

И да не може да ползва Швиерчок, наставникът Стойчо Стоев има перфектна алтернатива в лицето на Клаудиу Кешеру. Но Илиев му е титулярен избор на вратата, а при негово отсъствие би трябвало да разчита на колебливия Хорхе Броун или на младия Даниел Наумов. 

И двамата контузени имат проблеми с менискусите, като се наложиха дори леки хирургически интервенции за отстраняването им. По подобен начин по-рано през сезона се процедира и с капитана Светослав Дяков, който се възстанови рекордно бързо и надеждите са сега това да се случи и с Илиев, и с Швиерчок.