Единственият представител на България в европейските клубни турнири Лудогорец се готви за важен мач в Първа професионална лига. Действащите шампиони ще направят визита в Благоевград на Пирин в двубоя от последния 20-и кръг на есенния дял на шампионата. Срещата е по-късно днес, от 17.30 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Залогът за възпитаниците на Димитър Димитров е ясен – първото място в елита. След победата над Берое, ЦСКА излезе начело, но само след няколко часа „орлите“ имат възможността да възстановят лидерството си.

В предходния кръг Лудогорец се наложи над Дунав, докато „орлетата“ загубиха от Левски с 0:3.

Лошата вест за щаба на Милен Радуканов е, че няма да може да използва Аймен Суда, който е наказан. С травми са Александър Башлиев и Анти Рения.

И докато за благоевградчани двубоят се явява закриващ календарната 2017-а година, при шампионите това далеч не е така. Само след няколко дни, Моци и компания ще дойдат в София, където се борят на другия фронт. В четвъртък Лудогорец ще гостува на ЦСКА в четвъртфинала за Купата на България.