Отборът на Славия посреща Лудогорец в мач от 20-я кръг на Първа професионална лига, с който официално се подновява родния шампионат. Мачът е от 15 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и можете да го гледате директно в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Също така можете да следите двубоя в GONG.BG, както и да го слушате по Дарик радио.

Лудогорец е начело във временното класиране в Първа лига с 50 точки, а Славия е на 11-а позиция с 21 точки в актива си.

Шампионите вече изиграха два официални мача след зимната пауза - победиха Монтана с 4:0 в отложен сблъсък от Първа лига и загубиха първия си мач с Копенхаген с от 1/16-финалите в Лига Европа с 1:2.

В този момент изглежда е – ще е успеят ли „белите“ да се възползват от факта, че мислите на разградчани до голяма степен ще са насочени към реванша в Дания, който е само след дни – на 23-и февруари.

„Най-вероятно ще дам почивка на някои от титулярите за мача от първенството“, разкри страши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев още след мача с Копенхаген.

Капитанът на тима Светльо Дяков пък каза: „Нашият тим не се притеснява от това дали играем в България или чужбина. Показвали сме го неведнъж.“

Новите имена в Лудогорец са: Жоао Пауло, Ренан дос Сантос и Александър Василев. Тима напуснаха Милан Борян и Георги Терзиев.

Славия подписа договори с трима

Отборът на Славия пък подписа договори с нападателя Наско Милев, защитника Димитър Тодоров, както и с руския бранител Данил Маяков в дните преди началото на втория полусезон.

До момента 20-годишният Милев игра в Ботев Пловдив, докато Тодоров, който също е на 20 години, беше във втория състав на Лудогорец. 19-годишният Маяков носи екипа на дублиращия отбор на руския Зенит Санкт Петербург.

Още за новите имена в Славия: Наско Милев, Исмаел Дунга, Китан Василев.

Тимът бе напуснат от: Николай Димитров, Валери Домовчийски, Георги Илиев, Евгени Тюрлаков, Борислав Балджийски, Александру Джурджу, Димитър Буров.