Нападателят Якуб Швиерчок може да се смята за сигурно ново попълнение на Лудогорец, твърди „Weszlo.com“. Според информацията, българският клуб ще активира освобождаващата клауза в договора на играча със Заглембе Любин. Това означава, че българският шампион ще плати 1 милион евро за 25-годишния футболист.

Лудогорец вече се е договорил за личните условия на футболиста, а от Заглембе няма какво да направят, тъй като разградчани ще активират освобождаващата клауза, която е записана в контракта на нападателя.

Българският шампион търсеше нов нападател, след като се раздели с Жуниор Кишада, а бъдещето на Клаудиу Кешеру също не изглежда ясно, тъй като договорът на румънския футболист с разградчани изтича в края на сезона и той все още не го е подновил.

Швиерчок е полски национал и попада в плановете на селекционера Адам Навалка за Мондиал 2018.

Якуб Швиерчок се превръща във втория полски национал, който ще играе за Лудогорец след Яцек Горалски.

Кариерата на Швиерчок започва в Полония Битом, а след това преминава в отборите на Кайзерслаутерн, Пиаст Гливице, Завиша Бидгошч, Гурник Ленчна и ГКС Тихи.

Якуб Швиерчок е втори голмайстор в полската Екстракласа от началото на сезона. Той е отбелязал 16 гола и има 1 асистенция.

Кешеру: Мога да подновя договора си с Лудогорец