И 29-ия кръг на Първа лига е пред своя край. От 20:00 часа днес Витоша Бистрица приема Етър, с което кръгът ще бъде затворен.

Какво се случи в изминалите вече 6 срещи. Всичко стартира в петък със зрелището Славия - Дунав Русе (3:5). Най-резултатният мач в Първа лига предложи отлични изпълнения, но независимо от успеха тимът от Русе остана на последната позиция в група Б, след като в другия двубой от тази група Септември пречупи Локомотив Пловдив с 1:0, но с мисъл за предстоящия 1/2-финал за Купата на България. Президентът на Славия Венци Стефанов реагира на поражението и наложи глоби в клуба.

Славия - Дунав Русе 3:5

Глоби в Славия

Играч на мача 

Кой стана играч на мача на Септември - Локомотив Пловдив?

В първата шестица закономерно Левски - Лудогорец привличаше вниманието, но шампионите демонстрираха класа и взеха мача с успех с 2:0. След радостта на Моци при втория гол, феновете на Левски нахлуха на пистата, но бързата реакция на полицията предотврати сериозен инцидент.

След този успех Лудогорец има преднина с 4 точки пред втория ЦСКА, който надви Берое у дома с 2:0. Левски е трети с 58 точки.

Фен счупи козирката на тунела по време на Левски - Лудогорец

Най-интересните моменти от Левски - Лудогорец

Всичко, което се случи на Левски - Лудогорец

Играчът на мача

Георги Дерменджиев след двубоя

Стойчо Стоев след мача

Изненадата дойде от Пловдив, където Ботев беше поразен от Черно море с 0:2 и записа първо поражение през пролетта. Така битката за 4-ото място се завърза, като Ботев е там в момента с актив от 47 точки, а Черно море е с две точки по-малко. Берое е на 6-ото място с 44 точки.

Репортаж от Ботев Пловдив - Черно море

Андраде стана Играч на мача

Николай Киров: Липсваха ни положенията

Илиан Илиев: Наказахме Ботев да тича повече от необходимото

ЦСКА се справи със съпротивата на Берое и победи с 2:0, а момчетата на Любо Пенев предложиха качествен футбол и отново не допуснаха гол във вратата си, което трябва да бъде отбелязано. Така "червените" продължават да гонят шампионите от Лудогорец, а разликата е 3 точки.

ЦСКА - Берое 2:0

Играчът на мача

Любо Пенев след успеха

Томаш след двубоя

В група А на втората осмица Ботев Враца цапардоса Верея с 5:0 и заема второто място в класирането с 38 точки, а Верея чака мачовете на истината в края на шампионата.