Може би най-престижната контрола на български отбор по време на кратката лятна подготовка предстои днес. Шампионът Лудогорец ще се изправи срещу шампиона на Украйна и един от най-силните източноевропейски отбори - Шахтьор Донецк. 

Проверката е с начален час 18:00 и ще се проведе на лагера на разградчани в Австрия. Можете да я гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и на GONG.BG. 

Досега "орлите" изиграха два двубоя на австрийска земя, в които бяха безкомпромисни срщу словенския Триглав и азербайджанския Карабах. Те постигнаха убедителни победи, а всичко започна с погрома над аматьорския Надежда Доброславци с 12:1 в първата проверка още на родна територия. 

Това е предпоследната контрола на родния шампион от лагера му в алпийската страна. Затова в нея се очаква да участват всички играчи, на които наставникът Стойчо Стоев смята да разчита предимно в титулярния състав за новия сезон. 

Последната контрола е в четвъртък срещу румънския Ботошани, но там вече шанс за изява ще получат останалите играчи от състава, които ще трябва да положат още усилия, за да се преборят за мястото си. Затова големият изпит е срещу Шахтьор. 

Грандът от Донецк също е в солиден етап от подготовката си, макар че първенството в Украйна започва едва в края на следващия месец. Там обаче тепърва ще се изяснява съставът за новия сезон, така че може повече играчи да вземат участие.