След като се подсили със сенегалския полузащитник Стефан Баджи, Лудогорец започна операцията по привличането на поредния нов играч. Но това изглежда няма да бъде никак лесна задача, защото конкуренцията за него е огромна. 

Разградчани харесаха левия бек на Сантос Кажу, но ще трябва да се преборят с доста отбори, за да го изкушат. Всъщност, на опашката за подписа му, освен Лудогорец, са още пет други отбора. И всички те са от различни първенства. 

Единият от тях е АПОЕЛ Никозия, в който игра под наем миналия сезон, а другият назован е мексиканският Керетаро, в който за кратко в миналото игра легендата на световния футбол Роналдиньо. За другите тимове се знае само от коя страна са. 

Един от тях е от италианската Серия А, един от е от турската Суперлига и един от шампионата на Дания. Това прави оставането на Кажу в Сантос на практика невъзможно, въпреки че именно такова е желанието на самия играч, който има договор до 31 декември 2019 г. Бразилците искат да го продадат, за да вземат някаква сума за него.