Отборът на Лудогорец записа втора победа по време на лагера си в Австрия. Тимът на Пауло Аутуори надделя с 3:1 над Ахмат Грозни, а и трите попадения за успеха на шампионите бяха дело на полския нападател Якуб Швиерчок.

Освен днешния мач, Лудогорец изигра проверки още с тимовете на Вакер и Карабах, в които "орлите" записаха победа и равенство. Последният мач на Лудогорец в Австрия е срещу швейцарския Йънг Бойс.

През първото полувреме отборът на Лудогорец тотално надигра своя противник. Футболистите на Пауло Аутуори бяха тези, които се опитваха да създават интересните неща на терена, докато руският тим предимно се защитаваше и действаше на контраатака.

Впечатление направи, че Лудогорец предимно използваше крилата си, и най-вече десния фланг, за да организира атаките си. Именно оттам дойдоха и най-опасните положения пред вратата на тима от Грозни.

Джоди Лукоки сериозно тормозеше отбраната на Ахмат, а след един от поредните му пробиви отдясно, дойде и откриването на резултата. Лукоки бе изведен зад отбраната на Ахмат, стигна почти до аутлинията откъдето центрира право на крака на Якоб Швиерчок, а за поляка не представляваше трудност да насочи топката в мрежата за 1:0.

ludogorets.com
8 снимки

Единствената по-интересна ситуация за тима от Грозни дойде минута преди почивката. Доминик Янков действа наивно в средата на терена и загуби топката. Бацуев отне и без особено да се замисля реши да отправи далечен удар, който видимо изненада Броун на вратата. Вратарят на Лудогорец не успя да реагира, но за негов късмет топката срещна напречната греда.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено. Лудогорец отново предпочиташе да атакува отдясно, където много активни бяха Джоди Лукоки и Цветомир Панов.

В 59-ата минута падна и вторият гол за Лудогорец. Този път Жоао Пауло намери с дълъгъ пас Якуб Швиерчок в наказателното поле, полякът финтира защитник на Ахмат и въпреки че ударът му не се получи по най-добрия начин и вратарят успя да играе с топката, тя все пак влетя в мрежата за 2:0.

Футболистите на Ахмат обаче намалиха преднината на бъгларския шампион десет минути по-късно. След центриране от свободен удар и опит за удар към вратата, топката рикошира в крака на Форстър и попадна право в Митришев на далечната греда, който буквално от сантиметри я добута във вратата.

Последната дума в мача все пак имаше Швиерчок, който девет минути преди последния съдийски сигнал оформи своя хеттрик. Полякът получи асистенция от Лукас Саша, преодоля бранител на Ахмат и с премерен удар от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата.

Така Лудогоерц записа втора победа по време на лагера си в Австрия. В първия си мач шампионите надделяха над Вакер с 2;1 а във втората си контрола завършиха наравно 1:1 срещу Карабах.

Развитието на мача минута по минута:

Край на мача.

90' - Светослав Ковачев уцелва десния страничен стълб след удар с левия крак. 

81' - ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Якуб Швиерчок оформя своя хеттрик! Лукас Саша напредна много добре през центъра на терена и подаде към Швиерчок отляво, който след един финт стреля технично и прати топката в левия ъгъл на вратата за 3:1!

74 - Шанс за Светослав Ковачев, който пробва пас в наказателното поле, но в опита си да избие топката, вратарят на Ахмат за малко не я прати в мрежата си.

71 - Удар на Швеирчок е изчистен от голлинията.

70' - Двойна смяна за Лудогорец. Братята Светослав и Лъчезар Ковачеви заменят Жоао Пауло и Джоди Лукоки.

68' - ГОЛ ЗА АХМАТ! Тимът от Грозни успява да намали преднината на Лудогорец. След центриране от фаул и удар към вратата на Броун, топката рикошира леко в крака на Форстър и се озова в Митришев, който на далечната греда просто добута топката в мрежата за 2:1 в полза на българския тим. 

59' - ГОЛ за ЛУДОГОРЕЦ! Жоао Пауло намира с дълъг пас Швиерчок в половината на Ахмат, полякът финтира бранителя срещу него и стреля точно за 2:0.

56' - Якуб Швиерчок е съборен в пеналта от Родолфо, но главният рефер показва, че дузпа няма.

55' - Родолфо центрира от фаул в наказателното поле, където Бенк успява да играе с глава, но не и да уцели рамката на вратата.

50' - Жълт картон за Георги Терзиев, който откровено задържа откъсващ се късм вратата фубтолист на Ахмат. 

47' -Джоди Лукоки намира Доминк Янков в наказателното поле, стреля силно, но вратарят на Ахмат спасява и избива в корнер.

Без нито една смята в състава на Лудогорец на почивката.

Начало на втората част.

Край на първата част.

44' - Греда за Ахмат! Бацуев отне топката от Доминик Янков и въпреки сериозната дистанция до вратата, реши да стреля. Броун не успя да реагира, но за негов късмет топката спря в напречната греда. 

35' - ГОЛ за ЛУДОГОРЕЦ! Джоди Лукоки бе изведен отлично по дясното крило, напредна и центрира успоредно на голлинията към Якоб Швиерчок, който от няколко метра засече за 1:0. 

30' - Двойна смята в тима на Ахмат Грозни. 

28' - Шанс за Лудогорец! Джоди Лукоки изведе Панов отдясно, който отново центрира, но стражът на Ахмат успя да избие. При добавката Климентов не успява да уцели вратата. 

27'- Много хубаво центриране на Цветомир Панов отдясно, Жоао Пауло стреля от воле, но в тялото на бранител.

26' - Пряк свободен удар за Ахмат. Последва центриране, което обаче не затруднява защитата на Лудогорец.

22' - Ризван Утциев извършва много грубо нарушение срещу Лукас Саша, за което получава жълт картон.

20'- Отборът на Лудогорец е по-активният на терена и този, който се опитва да атакува по-разнообразно. Футболистите на Ахмат не са отправили нито един удар към вратата на Броун.

12' - Пореден пробив на Лукоки, който завършва с остро центриране, но защитник избива в трети корнер за Лудогорец от началото на мача.

5' - Добра атака за Лудогорец. Лукоки намира с пета Лукас Саша, който се освобождава и стреля от границата на наказателното поле, но твърде слабо и не затруднява вратаря на Ахмат. 

18:30 Начало на мача.

ЛУДОГОРЕЦ – АХМАТ ГРОЗНИ 3:1

1:0 Швиерчок 35', 2:0 Швиерчок 59', 2:1 Митришев 68', 3:1 Швиерчок 81'

Ето и съставът на Лудогорец: Хорхе Броун – Цветомир Панов, Рафаел Форстър, Георги Терзиев, , Димо Бакалов – Ивайло Климентов, Лукас – Жоао Пауло, Доминик Янков, Джоди Лукоки - Якуб Швиерчок