Лудогорец и Витоша Бистрица затварят третия кръг на efbet Лига с двубой помежду си на стадион „Лудогорец Арена“. Двубоят е с начален час 21:00 в понеделник. Може да гледате срещата на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Лудогорец започна сезона с две поредни победи и отново се очертава като едноличния фаворит за шампионската титла. Особено впечатляваща беше победата над Берое с 4:2 като гост в Стара Загора.

Отборът на Стойчо Стоев ще приеме Витоша след двубоя от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Валур Рейкявик. Остава неясно дали Марселиньо ще бъде част от отбора на „орлите“ след конфликта със Стоев. Интерес от чужбина, от друга страна, има към стрелеца на отбора Клаудиу Кешеру.

Именно той направи най-добрия си голов старт, откакто се подвизава в първенството ни – никога в предишните си 4 сезона в лигата не бе постигал 4 попадения в първите си 2 шампионатни срещи.

От Витоша Бистрица не могат да се похвалят с толкова позитивни емоции. Стартът на сезона донесе със себе си 2 поредни загуби за състава на Енгибар Енгибаров, последователно при гостуванията на Славия с 3:2 и срещу Ботев Враца като домакин с 2:0.

Витоша ще трябва да се справя срещу шампионите без Емил Гъргоров, Кристиян Кочилов и Християн Василев. Тодор Гочев обаче ще е готов за игра.

Срещу Берое в миналия кръг Жоржиньо вкара първите си 2 гола в един шампионатен мач у нас и има 7 в 34 мача. Подобен е коефициентът му докато играеше в португалското първенство – 6 попадения в 33 срещи за Арука и Шавеш.

В същото време Витоша регистрира най-лошия си старт, откакто се подвизава в елита – нито една точка в актива след първите 2 кръга на първенството. През 2017/18 г. имаше 1 пункт след 2 мача, а през 2018/19 г. – 3.