Лудогорец разби със 7:0 Берое в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Разградчани се възползваха от грешката на преследвача им ЦСКА и увеличиха преднината си пред втория на 8 точки. Това е най-голямата победа на Лудогорец на „Лудогорец Арена“ в Разград. С хеттрик за разградчани се отличи Клаудиу Кешеру, а по един гол добавиха Върджил Мисиджан, Вандерсон, Джоди Лукоки и Густаво Кампаняро. Берое изигра изключително посредствен мач. Старозагорци в нито един момент не загатнаха за възможностите си.

С трите си гола срещу Берое Клаудиу Кешеру се изравни на върха в голмайсторската листа на Първа лига с Фернандо Каранга, като двамата имат отбелязани по 23 гола.

Лудогорец поведе в резултата още във 2-та минута. Пред Вандерсон бе оставено много пространство. Бразилецът напредна, навлезе в наказателното поле на Берое, финтира Иван Иванов и Матеус Леони, след което прати топката в десния ъгъл на вратата на Душан Перниш.  

Серджиу Негруц отправи удар от разстояние в 5-та минута, но встрани от вратата на Хорхе Броун.

Лудогорец направи страхотен пропуск в 8-та минута. Иван Бандаловски подцени топката и я подари на Мисиджан, който напредна, след това подаде към Марселиньо, който остана сам очи в очи срещу Душан Перниш и го прехвърли. Иван Бандаловски се намеси и с глава изчисти топката в корнер.  

Съдията Николай Йорданов свири дузпа за Лудогорец в 15-та минута. Лукас Саша подаде към Марселиньо, който бе фаулиран от Борислав Цонев и съдията Николай Йорданов посочи бялата точка.

Лудогорец удвои своята преднина в 16-та минута. Клаудиу Кешеру прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Перниш, който хвана ъгъла, но не успя да отрази удара.  

Върджил Мисиджан нанесе много хубав удар от разстояние в 24-та минута, но Душан Перниш успя да спаси.

Веднага след това Берое организира много добра атака, но пропусна да вкара. Марко Адамович центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Педро Еуженио бе оставен непокрит, но вместо да стреля от въздуха реши да търси Серджиу Негруц и сбърка.

Лудогорец успя да вкара трети гол в 30-та минута. Върджил Мисиджан подаде към Лукас Саша, който центрира в наказателното поле на Берое, където Иван Бандаловски изпусна Клаудиу Кешеру, който с глава вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Душан Перниш. 

Марселиньо отправи много хубав удар от разстояние в 31-та минута, но Душан Перниш отново се намеси решаващо и спаси.

Натанаел центрира в наказателното поле на Берое в 32-та минута, където Марселиньо овладя топката на гърди, след което имаше съприкосновение с Матеус Леони и футболистът на Лудогорец падна в наказателното поле, но Николай Йорданов прецени, че няма основание да свири дузпа. 

Натанаел центрира остро в наказателното поле на Берое в 38-та минута, а Душан Перниш не успя да избие добре топката. Вандерсон се размина с топката, след което Марселиньо стреля със задна ножица, но слабо и право в ръцете на Душан Перниш. 

Лудогорец бе близо до реализирането на четвърти гол в 41-та минута. Клаудиу Кешеру подаде към Върджил Мисиджан, който стреля от границата на наказателното поле на Берое, но встрани от левия стълб на вратата на Душан Перниш.  

На полувремето старши треньорът на Берое Александър Томаш направи две смени, като изкара от игра Душан Перниш и Иван Иванов, а на терена се появиха Георги Аргилашки и Камен Хаджиев.

Върджил Мисиджан стреля опасно от фаул в 49-та минута, но право в ръцете на Георги Аргилашки. В 57-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Клаудиу Кешеру стреля с глава, но Георги Аргилашки се намеси решаващо и изби топката в корнер.  

Лудогорец поведе с 4:0 в 61-та минута. Лукас Саша подаде към Клаудиу Кешеру, който стреля, но първият му удар бе отразен от Иван Бандаловски. Кешеру стреля втори път, но Аргилашки спаси. След това избитата топка попадна във Върджил Мисиджан, който не пропусна да вкара.  

Лудогорец вкара пети гол в 71-та минута. Густаво Кампаняро подаде към Вандерсон, който бе в положение на засада, която не бе маркирана. Вандерсон напредна, навлезе в наказателното поле на Берое, след което пусна остър пас към Лукоки, който вкара в опразнената врата.  

Лудогорец продължи да напада опасно и в 75-та минута Лукас Саша подаде към Вандерсон, който стреля от дъгата на наказателното поле на Берое, но над напречната греда.  

Лудогорец реализира шести гол в 76-та минута. Натанаел подаде към Клаудиу Кешеру, който бе в положение на засада. Румънецът излезе сам срещу Георги Аргилашки и не пропусна да вкара.  

Лудогорец оформи крайния разгром над Берое в 88-та минута. Вандерсон подаде към Густаво Кампаняро, който с много техничен удар вкара топката във вратата на Георги Аргилашки.  

Лудогорец е първи класирането със 78 точки, ЦСКА е втори със 70. Берое е трети с 54 точки, а Левски е четвърти с 51 точки. Ботев Пловдие в пети с 46, а Верея е шести с 36.

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 8. Лукас Саша, 30. Козмин Моци, 32. Игор Пластун, 6. Натанаел – 10. Густаво Кампаняро, 18. Светослав Дяков (к) – 93. Върджил Мисиджан, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру

Берое: 12. Душан Перниш – 3. Милен Желев, 11. Иван Бандаловски, 6. Иван Иванов, 20. Матеус Леони – 16. Марко Адамович, 7. Мартин Райнов (к), 10. Борислав Цонев – 18. Рубен Бригидо, 21. Серджиу Негруц, 77. Педро Еуженио