Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков намекна, че има застой в преговорите за нов договор между клуба и една от звездите в състава – левия бек Натанаел.

28-годишният бразилец за първи път пристигна в Разград през лятото на 2015 година и оттогава досега винаги е бил ключова фигура в редиците на „орлите”. Неговият контракт с Лудогорец изтича в края на сезона и от известно време двете страни водят диалог по този въпрос.

Тъй като Натанаел е един от бразилците в тима с български паспорт, това много би го улеснило при потенциален трансфер в друг европейски тим, тъй като той не би заел квота за чужденец извън рамките на ЕС. Фактът, че той се намира във финалните 6 месеца от своя контракт, му дава право свободно да преговаря с други отбори, а така евентуално да се стигне и до парафирането на предварителен контракт.

Лудогорец със сигурност желае да продължи съвместната работа с Натанаел, както стана ясно от думите на Здравков. „Ситуацията около Натанаел? Той е човек, чийто договор изтича. Това са взаимоотношения, касаещи клуба”, каза наставникът.

„ Не знам доколко трябва да го коментираме този въпрос в навечерието на втората част от първенство. Решението към момента е такова, че Натанаел ще бъде човек, който ще продължи да бъде част от отбора, ако нещата се оправят”, заяви Здравков по темата на пресконференцията си преди първия шампионатен мач от пролетния дял в Първа лига.

Верея и Лудогорец откриват втората половина от сезон 2018/2019 у нас с двубой от 21-ия кръг на първенството. Срещата можете да проследите минута по минута в Gong.bg, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, а също и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.