Лудогорец изскочи на второ място в класирането, след като спечели с 3:1 срещу Нефтохимик от деветия кръг на Първа лига. Разградчани успяха да наложат своето превъзходство над съперника през второто полувреме.

Лудогорец поведе още в 13-та минута, когато Лукас Саша центрира в наказателното поле на Нефтохимик, след което Кешеру с глава продължи към Вандерсон, който отблизо не пропусна да вкара. 


Костадин Хазуров можеше да се измъкне сам срещу Владислав Стоянов, но бе вдигната доста спорна засада.

Натанаел отправи много хубав далечен удар в 31-та минута, но топката срещна напречната греда.

 Лукас Саша отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Нефтохимик в 36-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Георгиев. В 44-та минута Джонатан Кафу изскочи сам срещу Георгиев, но не успя да намери очертанията на вратата и стреля в аут. 

Нефтохимик изравни резултата в 47-та минута, когато Иван Вълчанов подаде към Николай Дюлгеров, който с мощен удар изпрати топката във вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец отново поведе в резултата в 56-та минута, когато Марселиньо пусна отличен пас към Лукас Саша, който с диагонален удар изпрати топката във вратата на Янко Георгиев.

Марселиньо стреля от фаул в 59-та минута, но Янко Георгиев успя да спаси.

Лудогорец вкара трети гол в 70-та минута, когато Марселиньо подаде отлично към Кешеру, който стреля от границата на наказателното поле на Нефтохимик, а топката рикошира в левия стълб на вратата на Георгиев и влетя в мрежата му. 

Лудогорец можеше да вкара четвърти гол в 85-та минута, когато Лукоки сложи топката на главата на Кишада, който стреля много опасно, но Георгиев спаси.

Венцислав Христов стреля опасно в 89-та минута, но Стоянов спаси. Вратарят на Лудогорец направи ново спасяване в 90-та минута след удар на Емануил Манев.

След този успех Лудогорец се изкачи на второ място в класирането с 19 точки, докато Нефтохимик е последен с 4 точки.