Лудогорец се справи при гостуването си на Ботев и спечели с 3:1 в двубой от 15-ия кръг на Първа лига. За шампионите точни бяха Лукоки в 3-ата, Кампаняро в 71-ата и Кешеру в 79-ата минута. За Ботев точен беше Жоао Пауло в 9-ата минута.

Срещата започна вихрено и в първите 10 минути паднаха два гола. Още в 3-ата минута Джоди Лукоки се възползва от пас на Дяков и грешка в отбраната на Ботев и наказа Георги Георгиев.

Две минути по-късно пропуск направи Жоао Пауло, но той се реваншира на феновете и съотборниците си в 9-ата минута с точно попадение.

Атаките се редуваха и пред двете врати до почивката, но нови голове през първите 45 минути не паднаха. Пропуски направиха Меледже и Жоао Пауло за домакините, както и Натанаел за Лудогорец.

През втората част атаките се редуваха и пред двете врати. В 48-ата минута Косоко не намери целта, а в следващата минута Кафу затрудни Георгиев, но стражът на Ботев се справи с котешки рефлекс.

В 62-ата минута на срещата Кампаняро центрира отлично в наказателното поле на Ботев, но Лукоки и Кишада не се разбраха и пропуснаха да изведат отново напред в резултата.

Лукоки също пропусна при отлична възможност за шампионите в 69-ата минута. 

С великопелно изпълнение на Кампаняро в 71-ата минута в стил "падащ лист" извън наказателното поле реализира уникален гол, който позволи на Лудогорец да излезе напред в резултата. Малко по-късно влезлият като резерва Кешеру получи пас от Минев и направи резултата 3:1 за Лудогорец.

В 82-ата минута на двубоя наставникът на домакините Николай Киров пусна в игра 15-годишният Добрев, а това го превърна в най-младият футболист играл за Ботев Пловдив в елита.

В крайна сметка в последните минути срещата се доигра и Лудогорец взе поредните си 3 точки. Така разликата на шампионите с Левски вече е 6 точки, след като Лудогорец вече има 40 точки. Ботев има 18 точки и е на осмата позиция в класирането.