По всяка вероятност звездата на алжирския МС Алжер – Алиу Диенг, ще предпочете да заиграе в египетското първенство вместо да се влее в редиците на родния Лудогорец. Според „Компетисион” Ал Ахли е на път да спечели битката за подписа на 21-годишния играч.

Клубът на 21-годишния играч много умело използва интереса на родния първенец, за да получи по-висока цена за дефанзивния играч. Алжирската медия твърди, че Лудогорец до този момент е изпратил две оферти – първата за 400 хиляди щатски долара и втората за 800 хиляди. Ал Ахли и два пъти контрирал съответно с предложения за 650 хиляди и 1 милион долара.

От МС Алжер бяха поставили цена от 1,5 милиона за Диенг, но по всичко личи, че ще се съгласят да направят сделка при сума от 1,2 милиона. Изпълнителният директор на клуба Омар Гхриб се изказа категорично по този въпрос: „Който предложи най-високата цена, ще подпише с Диенг. Той е качествен играч и трябва първо да се грижа за интересите на клуба.”

Според „Компетисион” в четвъртък вечер е имало среща сред директорите на Ал Ахли, на която е била обсъдено докъде е готов да стигне отборът, за да подпише с Диенг. Президентът Махмуд Ел-Хатиб е дал зелена светлина за оферта от 1,2 милиона евро, а не е изключено и картбланшът да се окаже по-сериозен.

В следващите дни предстои среща между босовете на двата клуба, която ще бъде решаваща за сделката. Интересното е, че самият Диенг предпочита да играе в Европа, но не би имал против да облече фланелката на един от най-големите клубове в Африка.