С подписването на договора за концесия на стадион „Лудогорец Арена“ стъпваме на следващо стъпало от развитието на клуба. Това заяви президентът на „Лудогорец“ Александър Александров днес след подписването на договора за концесия на спортното съоръжение.

От страна на собственика – община Разград – документът бе подписан от кмета д-р Валентин Василев, който пожела успех на шампионите и заяви, че винаги могат да разчитат на подкрепа от местната власт. 

Концесията е за максималния срок – 35 години, годишното концесионно възнаграждение, което концесионерът Лудогорец ще плаща в този период е 14 000 лева, ангажира се още да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева, като срокът за строителните дейности е 10 години. В договора има и еднократна концесионна такса в размер на 10 000 лева.

„Днес е много важен ден за Разград и региона, защото подписвайки този документ и осъществявайки този проект, ние не само стъпваме на следващо стъпало от развитието си като клуб, но и вярваме, че това ще се отрази позитивно и на региона като цяло“ – заяви Александър Александров.

Той уточни, че след приемането на обекта, следва първата фаза от строителните дейности – ремонт на настоящия сектор „В“. Той ще стартира в началото на 2017 г. в зависимост от метеорологичните условия. Предварителните разчети сочат, че строежът на този сектор ще продължи 7-8 месеца и ще струва около 8-9 милиона лева.

И Александров, и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев не се ангажираха с окончателен срок за приключване на цялостния ремонт. „Това ще е постоянен процес на строеж и подобряване на условията на стадиона, от днес клубът започва много сериозно да инвестира в стадиона, за да отговаря той на изискванията да приемаме дори мачове от елиминационната фаза на турнира“ – каза Петричев. По думите му Лудогорец има интерес това да се случи възможно най-скоро, но не могат да се ангажират със срокове, тъй като са зависими от много фактори. „Имаме интерес мачовете, които играем в евротурнирите, да се играят на нашия модернизиран стадион, най-заинтересовани сме това да се случи максимално бързо и жителите на Лудогорието да имат възможно най-добрите условия да гледат футбол“ – заяви още Петричев. Той увери, че инвестициите в спортното съоръжение няма да бъдат последвани от увеличаване на цените на билетите. „И в момента привържениците на „Лудогорец“ плащат високи цени на билетите, като по този начин показват съпричастност към проекта, за което им благодарим“ – каза Петричев.

Двамата с Александров обявиха, че през март догодина предстои откриването на разширението на Тренировъчната база, като това ще се случи с провеждане на детско-юношески турнир, в който ще участват формации от грандовете, с които Лудогорец се е срещал в евротурнирите. Освен, че мерим сили на терена, ние създаваме и контакти със специалистите от съответните отбори и черпим опит от тях, предстоят и обучения на наши служители в европейски тимове – съобщи още Петричев.