По пътя към седмата си поредна шампионска титла отборът на Лудогорец е на път да подобри и серия от исторически рекорди в първа професионална лига, кято наследи А група. Първият и най-важният, чието приближаване доближи и разградските орли до златните медали, е за най-много поредни победи.

Сегашният рекорд принадлежи на Левски – 14 последователни успеха от 3 април до 19 септември 2004 година. А Лудогорец в момента се наслаждава на серия от 13 и при победа над Верея в Стара Загора ще изравни постижението на „сините”. Именно Верея нанесе последната загуба на тима от Разград 2:1 на 30 ноември, а после отборът на Димитър Димитров спечели следващите си 13 мача.

Успех на Лудогорец над Верея ще означава изравняването на още един абсолютен рекорд, принадлежащ отново на Левски – за най-много победи в рамките на един сезон – „сините” имат 27 от 2001/2002 година, а Лудогорец в момента е с 26.

Лудогорец може да счупи и един свой рекорд – за най-много спечелени точки на сезон при 3 точки за победа – през 2013-14 разградските орли взеха 84 от 38 мача, при сегашния формат от 36 среща миналия сезон те стигнаха до 83, а и двете постижения изглеждат лесни за превземане, тъй като до края остават цели 5 кръга.

В кръгозора на Лудогорец е и един друг рекорд, принадлежащ към момента на Левски – за най-много отбелязани голове през един сезон – „сините” гарнираха с 96 попадения титлата си от 2007-а година, а тимът от Разград в момента е с 83, но има да изиграе още 5 мача.