Ботев Пловдив и Лудогорец се изправят един срещу друг в двубой от 36-ия кръг на Първа лига, първа шестица. Може да го наблюдавате пряко в ефира на NOVA SPORT, GONG PLAY, PLAY DIEMA XTRA и честотите на Дарик радио в неделя (20 май) от 17:30 часа, както и минута по минута на Gong.bg.

В състава на Лудогорец наказан е Върджил Мисиджан, Денислав Александров реализира първия си гол за мъжкия отбор, Димо Бакалов ще се присъедини към "орлите", които вече заемат третото място по шампионски титли в Първа лига заедно с тима на Славия, а наставникът на тима Димитър Димитров стана вторият треньор, който печели титлата с три различни отбора.

Клаудиу Кешеру стана вторият чужденец, който вкарва 26 гола за един сезон в Първа лига, тимът подобри рекорда за най-много отбелязани голове - 89 до момента.

За Ботев извън групата останаха капитанът Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев. В същото време Николай Киров включи трима юноши в списъка - роденият през 2000 година Стелиан Ангелов и с година по-малките Кристиан Добрев и Иван Василев. След наказание пък се завръщат Афонсо и Юсеин.