Локомотив Пловдив се изправя срещу Етър в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Срещата е в неделния ден от 20:00 часа и ще може да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT , PLAY DIEMA XTRA, честотите на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg. 

Ето и част от любопитните факти преди двубоя между двата тима:

Никога в 48-те досегашни шампионатни двубоя помежду си Локо Пд и Етър не са завършвали при нулево равенство. Девет от ремитата са с резултат 1:1, а едно – 2:2 в първия им мач в историята на 7 септември 1969 г.

Локо Пд неизменно се разписва в последните си 9 шампионатни срещи с великотърновци от 2:0 у дома на 26 март 1997 г. насам, като в този период болярите не са вкарвали в 4 от двубоите.

В миналия кръг срещу Септември още двама чужденци дебютираха за пловдивските железничари – словенецът Ален Ожболт и аржентинецът Лукас Масоеро, с което легионерите с мачове за състава на Акрапович станаха 15.

Етър досега няма победа в 24-те си визити на „Лаута”, взе последната си точка като гост на Локо Пд на 27 октомври 1990 г. – 1:1, оттогава е в серия от 10 поредни загуби в Пловдив.

В последните 4 кръга и Даниел Младенов, и Флорент Боджадж не пропуснаха да вкарат гол или да запишат асистенция във всеки от двубоите на виолетовите – в този период двамата имат по 2 попадения и два голови паса.

Етър е единственият тим в лигата, записал победи при последните си 2 гостувания – 2:0 срещу Септември и 4:2 срещу Дунав.