Локомотив Пловдив посреща Ботев в дербито на кръга в Първа лига. „Битката за Пловдив“ е днес от 15 часа на стадиона в парк Лаута, а сблъсъка ще може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 HD, както и онлайн на GONG PLAY.

Това е второто издание на пловдивското дерби този сезон, като в първия мач на Коматево двата тима не успяха да излъчат победите, завършвайки 1:1. В последните две дербита на Лаута обаче, домакините взеха два успеха.

Двубоят идва в не особено добър момент за двата тима, като „смърфовете“ нямат победа в последните си четири мача във всички турнир, докато „канарчетата“ са без успех в последните си три срещи от първенството.

СПОДЕЛИ ЕМОЦИЯТА ОТ ПЛОВДИВСКОТО ДЕРБИ С GONG.BG

 Двубоят е очакван с огромен интерес в Пловдив, а вчера отпечатаните билети за предварителна продажба свършиха. Очаква се днес да бъдат пуснати допълнителни пропуски за напечения мач.

Двата тима се намират в средата на таблицата, като Ботев заема седмата позиция във временното класиране с актив от 18 точки, а домакините от Локомотив са девети. При успех за „смърфовете“ днес обаче, „черно-белите“ ще се изкачат до шестото място, като ще изпреварят градския си съперник.

В исторически план балансът между Ботев и Локомотив е абсолютно равен. Двата тима са си разделили по 37 победи, а равенствата в дербито са 29. Головата разлика е 126:124 в полза на Локомотив.

Вероятни състави

Локомотив: Ел Харуби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Райнов, Райков, Кики, Бакалов, Камбуров

Ботев: Георгиев, Кр.Стоянов, Златков, Терзиев, Панов, Меледже, Юсеин, Стенио, Неделев, Жоао Паоло, Иван Стояноя

Стадион: Локомотив, Пловдив

Рефер: Николай Йорданов