Локомотив Пловдив с събра за първа тренировка за лятната подготовка последен от водещите отбори в Първа лига. Интересното е, че на заниманието се появиха цели шестима вратари.

Сред тях са новото попълнение Мартин Луков, както и младоците Ивайло Тихомиров Крушарски и Венцислав Янков, които са на проби, както и Павлин Евтимов. Контузеният страж Илко Пиргов, както и Антони Милина също са в тимовия лист.

На тренировката се появиха и аржентинците Лукас Масоеро и Николас Канавесио. Първият вече подписа договора си с "черно-белите", докато за втория се очаква това да се случи скоро.

Общо 28 футболисти се появиха на заниманието на "железничарите". А ето и кои са те: Антони Милина, Мартин Луков, Илко Пиргов, Венцислав Янков, Павлин Евтимов, Ивайло Крушарски, Димитър Везалов, Николай Георгиев, Асен Георгиев, Георги Кременлиев, Лукас Масуеро, Марио Иванов, Николас Канавесио, Васил Иванов, Парвизджон Умарбаев, Петър Главчев, Димитър Законов, Игор Банович, Иван Църнов, Янко Ангелов, Симеон Райков, Жоел Гиаси, Елитон Жиниор, Бирсент Карагарен, Филип Михалевич, Анте Аралица, Филип Колев, Октай Юсеин, Алесандро Хожабрапур. По-късно тим ще се присъединят Дино Езе, Алделхаким Буна и Мустафа Абдулахи.

Съвсем очаквано, на тренировката не се появи прекратилият кариерата си на почти 40-годишна възраст шампион от 2004 г. Ванчо Траянов. С новите-стари съотборници се събра и Бирсент Карагарен, който беше посрещнат емоционално от беловлас фен.

Също така на старта на подготовката на пловдивчани стана ясно и срещу кой съперник ще е и първата им контрола. Тя ще е с друг пловдивски тим - третодивизионният Марица. Отборът има договорена проверка и с македонския Академия Пандев, както още с Витоша Бистрица и ЦСКА 1948. Ръководството търси съперници за още две проверки.