Испански халф, минал през дублиращия отбор на Барселона е последното ново попълнение на Локомотив Пловдив. "Черно-белите" са договорили 26-годишния Мигел Анхел Луке. Новината бе съобщена от каталунският сайт regia7.cat и цитирана от marica.bg. За последно той е играл в местния Манреса в първенството на Каталуния, което обаче не е под егидата на ФИФА.

Мигел Анхел Луке е роден на 23 юли 1990 година в Сабадел, Испания, висок е 180 сантиметра, тежи 63 килограма. Започва да тренира в школата на Еспаньол, а оттам преминава в академията на Виляреал. Той обаче стига само до третия тим на жълтата подводница. След това Луке преминава през втория отбор на Барселона и резервния тим на Алмерия. През сезон 2011/12 вече е част от дубъла на Атлетико Мадрид, за който изиграва 13 мача и вкарва три гола в Сегунда Б. От 2012 до 2014 година Мигел носи екипа на унгарския Академия Пушкаш. През миналия сезон Анхел е част от втородивизионния Рапид Букурещ. За румънския тим е несменяем титуляр - играе в 28 шампионатни двубоя, в които обаче не успява да се разпише. 

През лятото решава да смени страната, след като Рапид не успява да влезе в елита. Той отива в италианския Катания, но скоро след това се прибира в родината си. И през есента, за да поддържа форма, играе за аматьорския Манрес. Вчера местните медии съобщиха, че играчът е напуснал Манреса, за да продължи кариерата си в Локомотив Пловдив.