Пред погледа на националния селекционер Петър Хубчев Локомотив Пловдив победи Пирин с 1:0 с попадение на Димо Бакалов в 29-ата минута на двубоя, част от 21-ия кръг на Първа лига. Това беше и първи успех под ръководството на Бруно Акрапович за "смърфовете".

Локомотив Пловдив съумя да открие резултата при добре организирана атака отдясно, пас на Веселин Марчев намери добре в наказателното поле Димо Бакалов, който не остави шансове на вратаря на Пирин Георгиев, а това стана в 29-ата минута на двубоя.

Домакините сякаш бяха по-активният тим през първата част, но чистите голови положения липсваха. Пирин играеше на контраатаки, но те се сблъскваха с добрата отбрана на Локо.

Паланков се опита да изравни резултата в 38-ата минута с далечен удар, но не сполучи. Четири минути по-късно Аралица от Локо излъга добре двама бранители на Пирин, стреля добре, но Георгиев затвори добре ъгъла и парира кълбото.

Гостите отвърнаха с лек удар на Рениа, който попадна в ръцете на Пиргов.

През втората част Пирин се активизира и стигна до два опасни преки свободни удара към вратата на Локо, но бранителите в "черно-бяло" бяха на мястото си.

Атаките към двете врати не спираха, но чисти голови положения липсваха. Наставникът на Пирин Милен Радуканов вкара в игра Аймен Суда, за да засили атакуващата мощ на тима, но и това не даде резултат.

Акрапович доволен след успеха

В 83-ата минута на двубоя новото попълнение в Локомотив Буна получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

Така в крайна сметка след този успех Локо вече е на 7-ото място с актив от 26 точки, а Пирин е на 12-ото място с 19.

Ето и съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Везалов, Георгиев, Велковски, Банович, Умарбаев, Бакалов, Марчев, Нур Буна, Аралица, Мухамед

Пирин: Георгиев, Башлиев, Рениа, Благов, Хендерсън, Ничев, Кирилов, Сандев, Паланков, Боджадж, Попев