Вторият кръг на Първа лига за сезон 2018/2019 ни предлага още един дуел по оста София-Пловдив, като този път тимът от столицата ще се озове в доста неприятна обстановка за гостуване. От 18,30 часа днес Локомотив Пд приема Славия в опит да постигне първа победа за сезона.

При началото на първенството "смърфовете" се изправиха срещу друг от софийските грандове - ЦСКА и отстъпиха с 0:2 на "Българска армия". Сега момчетата на Бруно Акрапович изглеждат амбицирани да използват домакинския фактор в своя полза.

Проследете развоя на срещата минута по минута в Gong.bg, а самата нея можете да гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Eто какво показва и бързия поглед към статистиката преди мача:

- Старши-треньорът на пловдивските „железничари” Бруно Акрапович използва най-малко смени от всичките си колеги в Лигата в първия кръг на сезона – вкара в игра само една резерва, 17-годишният юноша на клуба Петър Шопов.

- Анте Аралица се разписа във всеки от последните два мача на локомотивци срещу Славия – при 3:1 у дома на 4 май 2018 година и при 3:0 в София на 13 май тази година.

- Играчи на Локо Пд получиха най-много жълти картони в първия кръг на сезона – 4. Локомотивци завършиха миналия сезон с най-много официални прудепреждения – 110 и най-много червени картони - 9.

- Златомир Загорчич (Славия) е един от тримата оцелели наставници в лигата, които не бяха сменени през миналия сезон и продължават да работят с отборите си и в момента. Останалите са Николай Киров (Ботев Пд) и Александър Томаш (Берое).

- Също както през миналия сезон „белите” стартираха в шампионата с равенство 1:1 на Националния стадион „Васил Левски” (тогава с ЦСКА, сега с Берое). И двата случая съперникът водеше в резултата след първите 45 минути.

- В предишните 3 сезона новото попълнение на „белите” Димитър Велковски изигра 74 шампионатни мача с екипа на Локо Пд.