Локомотив Пловдив посреща Славия в първи мач от плейофа за седмото място в Първа професионална лига. Двубоят е в петък, 4-и май от 17.30 часа.

Можете да го следите минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да го гледате на живо в GONG PLAY и по телевизия NOVA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Локо Пловдив не спечели нито един от предишните си четири шампионатни мача с „белите” в последните два сезона – две равенства по 1:1 и две поражения с 2:5 и 1:2. За последно пловдивчани победиха на 10 април 2016 г. – 3:1 на „Лаута”.

Освен това тимът на Локо Пловдив вкара едва четири гола в шестте си плейофни мача, докато Славия постигна 10, а хърватинът Филип Михалевич в предишния кръг срещу Егър стана 12-ият футболист, който се разписа за железничарите през настоящия сезон.

За последно Локомотив Пловдив игра в евротурнирите преди близо 6 години, през юли 2012 г., когато бе елиминиран от холанския Витес след 4:4 у дома и 1:3 като гост във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Стивън Езе и Илко Пиргов са с контузии в лагера на „смърфовете”, а след наказание се завръщат Бакалов, Буна, Муса и Аралица.

Асен Георгиев пък поднови тренировки.

В лагера на „белите” с картони за финала в турнира за Купата на България висят Галин Иванов и Костадин Велков, а Стефан Велев може да получи почивка. Сашо Александров и Емил Мартинов пропускат гостуването в Пловдив.

За последно Славия игра в евротурнирите през лятото на 2016 г., когато отпадна в първия предварителен кръг от Лига Европа от полския Заглембе Любин след 1:0 в София и 0:3 като гост.

В миналия кръг срещу Пирин 19-годишният Тони Иванов вкара дебютното си попадение в Първа лига с белия екип, а юношата на Славия Ивайло Ем. Василев стана шестият вратар, пазил за тима от „Овча купел” през сезона.

В последните 8 сезона няма футболист на Славия, който да е вкарал повече от сегашните 11 гола на Ивайло Димитров в рамките на едно първенство. Последният с повече бе бразилецът Жозе Жуниор – 12 през 2009/10 година.