Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров говори преди домакинството на русенци на Локомотив Пловдив от 12-ия кръг на Първа лига. Мачът можете да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

"Искам другите отбори да се съобразяват с нас. През седмицата се подготвяхме с настроение. Отношението към тренировките бе много сериозно. Доволен съм от желанието и старанието на футболистите. Всеки от тях работи на 100 процента. Казах им, че ако не работят на максимум, няма как да искаме да бием и да трупаме точки. От отношението към тренировъчния процес съм очарован от всички футболисти. Стараят се", заяви Киров.

Той каза още, че заради контузии Борислав Балджийски и Петър Патев вероятно няма да участват в двубоя с Локомотив. Божидар Васев е тренирал наравно с останалите и за него ще се прецени в деня на мача.

Людмил Киров каза още, че се е запознал изцяло с футболистите и със силните и слабите страни на Локомотив. 

"Така трябва да вдигнем летвата, че другите да се съобразяват с нас. И ще го направим със сигурност. Максималист съм и искам да го предам и на играчите ми. Мисля, че имаме по класни футболисти от Локомотив (Пловдив)", добави младият специалист.
По думите му дунавци трябва да упражнят домакински натиск и да покажат, че са отборът, който диктува темпото.

Киров каза още, че Менса е отсъствал шест дни поради лични причини, но е подновил тренировки, а Глаусио да Силва е подновил занимания с тима. Юношите Албер Силвиев и Кристиян Върбанов тренират с мъжкия отбор всеки ден.

Киров коментира, че няма притеснения от съдията Валентин Железов.