Бившият член на изпълнителния комитет на БФС в периода 1995 – 1997 г. и бившият генерален секретар на Професионалната Футбола Лига (ПФЛ) 20 години от 1993-2013 г. Любе Спасов заяви, че вижда страх, а понякога и тенденция в съдийските отсъждания.

„Виждам, че нашите съдии са много притеснени, не са самоуверени, не вярват в себе си. Те трябва да спазват само правилата на терена, да не се съобразяват с никой друг, никоя личност и само по този начин могат да помогнат на българския футбол“, коментира Спасов в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Виждам доста грешки. Понякога съм изненадан от някои фрапантни решения. Такива са времената“, добави съдията.

„Виждам страх, понякога виждам и тенденция за огромно съжаление. Има доста фрапантни грешки. Нека да повярваме на съдиите и нека да ги оставим да се освободят от това напрежение, за да няма такъв натиск.“

„На някои колеги не им прави чест. Съдиите трябва да си кажат и да бъдат свободни.“

„Наистина преди имаше по-голям респект. Ние уважахме всички клубове и футболист, а те ни вярваха. За това имахме по-малко проромно съжаление“, продължи съдията.

„Има доста фрапантни грешки. Нека да повярваме на съдиите и нека да ги оставим да се освободят от това напрежение, за да няма такъв натиск. На някои колеги не им прави чест. Съдиите трябва да си кажат и да бъдат свободни. Наистина преди имаше по-голям респект. Ние уважахме всички клубове и футболист, а те ни вярваха. Имаше натиск от първи секретари, от генерали, но когато излезеш и свириш това, което става, няма какво да ти кажат. През последните години настъпиха много промени във футбола. Има много какво да се желае. Трябва да има по-голямо доверие в българското съдийство. Нека не преписваме всички слабости в българския футбол на съдийството.“

„Българският футбол се нуждае от кардинални промени“, каза още Любе Спасов.