Лудогорец увеличи аванса си на върха на шест точки след комфортна победа у дома над Черно море. Шампионите отвяха съперника с 3:1 и съвсем заслужено се поздравиха с трите точки. 

Всичко на практика приключи още преди почивката. А само четвърт час след началото на двубоя разградчани водеха с 2:0 с попаденията на Вандерсон и Марселиньо. Малко след това "моряците" не получиха чиста дузпа за нарушение на Натанаел срещу Аристоте Ндонгала. 

Варненци все пак намалиха малко след изтичането на половин час от старта на битката чрез Дани Кики, но още до почивката момчетата на Димитър Димитров си върнаха аванса от две попадения чрез Върджил Мисиджан. 

Този мач започна във вихрено темпо, а домакините играха с настроение. От самото начало те създаваха добри ситуации и при една от тях поведоха в 8-та минута. Тогава Натанаел с дълъг пас изведе Клаудиу Кешеру в наказателното поле, а той свърна около точката на дузпата за Абел Анисе. 

Малгашът не уцели добре топката, но без да иска я прати за непокрития Вандерсон отдясно в наказателното поле. Бразилецът с мощен шут направо щеше да скъса мрежата и откри резултата. Но това не беше всичко в началото. 

Само шест минути след това разградчани удвоиха. Тогава Клаудиу Кешеру пусна дълъг пас зад защитата за Върджил Мисиджан, той не се забави и центрира около точката на дузпата за непокрития Марселиньо. Бразилецът от воле с атрактивен шут оформи резултата на 2:0. 

Малко след това дойде и най-спорната ситуация в мача. Всъщност, тя въобще не беше спорна, защото в нея имаше чиста дузпа, която обаче не беше дадена от рефера Никола Попов. В тази ситуация Натанаел подкоси очевадно Аристите Ндонгала, но реферите не видяха нарушение и ситуацията беше подмината от тях. 

Последваха по-спокойни минути, в които нямаше особено опасни ситуации. И сякаш от нищото "моряците" се върнаха в мача в 32-та минута. Тогава Дани Кики намали на 1:2, след като малко преди това Ндонгала беше изпуснал хубава ситуация. 

Та при гола на бившия играч на Локомотив Пловдив Юго Жан-Паскал Кононго центрира страхотно от левия фланг, Кики финтира Натанаел и от малък ъгъл с мощен шут не остави шансове на Хорхе Броун. 

Това сякаш ядоса домакините, които рязко вдигнаха оборотите, а дотогава играеха малко по-лежерно. Вандерсон и Кешеру изпуснаха хубави възможности, но третият гол стана факт в 41-та минута. Тогава точен беше Върджил Мисиджан. 

Тогава Вандерсон намери пред вратарското поле Клаудиу Кешеру, чийто удар обаче беше спасен от защитник. При добавката обаче Мисиджан се оказа на точното място и нямаше как да сбърка - 3:1. 

Малко след това Кешеру пропиля още един шанс и в крайна сметка почивката дойде с два гола аванс на "орлите". Това предопредели по-лежерното начало на втората част и липсата на чисти положения в тези минути. 

Домакините пазеха силите си, дори не се натягаха в тези минути, а гостите изглеждаха обезверени в търсенето на обрата. Първата изгодна ситуация след подновяването на играта дойде чак в 65-та минута. 

Тогава Марселиньо с перфектен пас изведе зад защитата Вандерсон, който не овладя много добре и топката леко му избяга. Но това не му попречи да отправи прехвърлящ удар, но само за няколко сантиметра не успя да уцели вратата. 

Мачът продължи и след това в темпо, което подсказваше, че просто се доиграва. Варненци играеха малко по-активно, но така и не успяваха да затруднят Броун. Дани Кики беше най-активен в изстрелите, но без късмет да уцели вратата. 

Лудогорец спокойно отби този натиск на гостите си, а влезлият като резерва Марек Кузма в последните минути опитваше да бие към вратата, но без никакъв успех. В 80-та минута пък Яцек Горалски не успя да намери вратата на "моряците" с хубав удар от границата на наказателното поле. 

В ответната атака Мехди Фенуш пропиля най-хубавата възможност за варненци след почивката, като при една бърза атака стреля от наказателното поле, но Хорхе Броун изби без затруднения. И така мачът без особени затруднения си приключи с успех на шампионите. 

Така те събраха 63 точки и вече са с шест пред ЦСКА, но на "червените" им предстои тежко гостуване в Благоевград на Пирин в неделя. Черно море остава с 27 точки и отдавна е наясно със съдбата си, че ще играе в долната осмица на първенството. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Лудогорец: Хорхе Броун, Сисиньо, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Светослав Дяков, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан, Цветомир Панов, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Яцек Горалски, Густаво Кампаняро, Якуб Швиерчок;

Черно море: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Даниел Димов, Илиас Хасани, Юго Жан-Паскал Кононго, Аристоте Ндонгала, Петър Витанов, Александър Цветков, Дани Кики, Мехди Фенуш, Мартин Минчев;

Резерви: Иван Дюлгеров, Румен Касабов, Марек Кузма, Радослав Василев, Емил Янчев, Ертан Томбак, Николай Минков.