Левски започна зимната си подготовка с 16 футболисти. От групата на "сините" все още отсъстват повечето чужденци, включително новото попълнение Амаду Сукуна, но от титулярите на "Герена" вече е Роман Прохазка. В Левски се завърнаха и юношите Илия Димитров и Николай Кръстев, които бяха преотстъпени в други отбори.

Очаква се отсъстващите чужденци да пристигнат на "Герена" утре, но за лекуващите вирусни заболявания Ивайло Найденов и Георги Костадинов ще бъде нужно повече време.

Левски ще срещне сръбския Партизан с Валери Божинов по време на подготвителния лагер в Кипър. Мачът е насрочен за 8-и февруари, когато "сините" ще играят последната си контрола от подготовката за пролетния дял на Първа професионална лига (ППЛ). Освен срещу Партизан, Левски ще играе срещу румънския Виторул (20-и януари), унгарския Уйпещ (29-и януари), чешкия Теплице (5-и февруари) и срещу още един отбор, с който продължават преговорите за контрола на 2-и февруари. По всяка вероятност става въпрос за другия сръбски гранд Цървена звезда.

Футболистите на Левски ще преминат медицински изследвания през уикенда и ще тренират в София в понеделник, а във вторник, на 10-и януари, ще заминат за Кипър. Очаква играчите да се приберат за кратко след първата контрола и да се върнат в Кипър на 24-и януари за оставащите четири мача.