Левски срещу Черно море. Тези два отбора заформиха дълга история помежду си в последните години. Ако вземе под внимание турнира за Купата на България, то там „моряците“ са безспорните властелини. Победа във финала през 2015-а, а после на два пъти отстраниха „сините“ в елиминационната фаза, включително и през настоящия сезон.

Що се отнася до Първа лига, през настоящата кампания двата състава си размениха по една победа и то на стадион „Тича“ във Варна. А сблъсъкът на стадион „Георги Аспарухов“ в началото на кампанията завърши при 2:2.

В неделя „сините“ би трябвало да излязат с добро самочувствие в мача срещу „зелено-белите“ предвид важната победа срещу Ботев Пд (3:1), дошла след поредната треньорска рокада.

„За разлика от последния мач, срещу Ботев стояхме малко по-агресивно, по-организирано и с по-голямо желание за победа, Радвам се, че постигнахме този успех. Той бе нужен за спокойствието, за да продължим работа за следващия мач“, коментира Тодоров след срещата на „Коматево“.

Левски излиза срещу Морето в търсене на първи успех на Герена през 2019-а

И докато Левски е единственият тим без загуба като гост през 2019 година, то отборът все още няма победа на собствения си стадион през пролетния полусезон. Равенства с Локомотив Пд и Ботев Пд и загуби от Лудогорец и Берое.

„Когато не играеш добре и губиш в къщи е нормално да се натрупа напрежение в играчите, Надявам се тази победа да ги вдигне и да продължим още по-добре“, каза още Тодоров след успеха на в Пловдив.

Тодоров изрази надеждите си „сините“ да затвърдят добрите впечатления, които оставиха при успеха си срешу Ботев.

„Предстои ни първо да починем, а след това да се подготвим наистина сериозно за този двубой (бел. ред. –срещу Черно море). Трябва да играем добре и следващия мач и да търсим победата“, допълни Тодоров.

Иначе Черно море победи всички отбори от топ 3, но това се случи неизменно на стадион „Тича“ във Варна. Докато при гостуванията на лидерите най-доброто постижение е ремито на Герена. А разочарованият след домакинската загуба от ЦСКА Илиан Илиев намекна, че може да промени тактиката за предстоящата визита в София.

„Има моменти, в които тръгваме да се надиграваме, но понякога трябва да се помисли дали трябва да се стои така високо със силните отбори. А и не само. В България всеки може да победи всеки. Това се потвърди през годината. Трябва да се прецени, в кои моменти трябва да си високо и в кои да се поприбереш. Не трябва да правим такива, ще го сложа в кавички, глупости, при два корнера ЦСКА да ти вкара гол. Имаме ситуации, в които може да си изкараш жълт картон, но да си спасил голова атака. Тези неща, трябва да сме по-умни, да сме по-агресивни, да се пренаредим“, коментира Илиев след поражението от „червените“.

В първенство Левски играе традиционно силно срещу Черно море. Балансът от 59 мача е 46 победи, 10 равенства и само три успеха за варненци, последният от които е от далечната 1958 година.

Какво ли ни очаква този път на стадион „Георги Аспарухов“?

Двубоят е днес от 19:00 часа и ще може да бъде следен с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.