Левски ще играе в турнира Лига Европа през следващия сезон след драматична победа срещу Верея след изпълнение на дузпи. "Сините" спечелиха предизвикалия редица полемики бараж с 10:9 (1:1 в редовното време и продълженията и 9:8 при дузпите) и така си осигуриха участие във втория по сила евротурнир. Божидар Краев откри резултата в края на първата част, а в добавеното време на мача Иван Бандаловски изравни за Верея.

При дузпите Божидар Митрев спаси 11-а дузпа, бита от вратаря на Верея Пламен Колев и донесе успеха на Левски. На своя стадион "Vivacom Арена - Георги Аспарухов" играчите на Левски започнаха по-мотивирано за победа и бързо наложиха териториален превес.

В 6-а минута Антон Огнянов уцели напречната греда след центриране, а при добавката Франсис Нар направи фрапантен пропуск, като от 2 метра пред голлинията прати топката с глава отново в гредата. В средата на първото полувреме протестиращите срещу БФС фенове на Левски влязоха в сектор "А", а малко след това хвърлиха към терена кенчета с бира, което прекрати за кратко срещата. А юношата на "сините" Иван Бандаловски взе една от кутийките и отпи бира, което явно му даде сили за гола му в края на редовното време. През първото полувреме "сините" бяха по-добрият отбор и заслужено поведоха след гол с глава на Божидар Краев, който засече центриране на Сашо Александров минута преди почивката. През второто полувреме Левски заигра на сигурно и хубавите голови атаки липсваха.

"Сините" водеха до самия край и вече се виждаха крайни победители, но в 3-а минута на добавеното време след корнер включилият се в атака вратар на Верея Пламен Колев отклони топката и Бандаловски отблизо я вкара в мрежата. В продълженията двата отбора не успяха да си вкарат гол и изходът от мача бе решен след изпълнение на дузпи. А там драмата бе пълна - Бурабия и Сашо Александров пропуснаха за Левски и дадоха две възможности на Верея да затвори мача, но Еуженио и Елиаш също пропуснаха. След това се заредиха успешни изпълнения, за да се стигне до 11-а дузпа, която вратарят на Верея Пламен Колев пропусна. Успехът не зарадва феновете на Левски, които изпратиха отбора с викове "оставка".