Верея гостува на Левски в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 15:00 часа и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, както и онлайна на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY. Също така можете да го проследите минута по минута на GONG.BG и на живо по Дарик радио.

Наставникът на "сините" Делио Роси няма да може да разчита на две от ключовите си фигури в състава - Габриел Обертан и Серджиу Буш. Двамата са наказани и ще пропуснат двубоя.

Лошите новини за "сините" обаче не спират дотук. Левски беше наказан за този мач и той ще се играе без публика. Санкцията бе наложена заради инцидента с ранената полицайка, но няма да се разпростре извън срещата със старозагорци.

Иначе "сините" прекъснаха негативната си серия от 4 поредни загуби в първенството.

Другата голяма новина около синия клуб е, че на 19-и август Левски организира голямо събитие, с което ще почете 75 години от рождението на легендата Георги Аспарухов. По информация на Gong.bg в Левски ще приеме аржентинския гранд Бока Хуниорс в София.

Що се отнася до тима на Верея, старозагорци сложиха край на негативната си серия от пет поредни загуби, след като измъкнаха точка от мача с Ботев, завършил при 2:2.

Илиян Йорданов ще пропусне мача заради наказание. Савио Нсереко пък разтрогна договора си с клуба.

Левски допуска поне по гол в последните си 7 мача за първенство (1 победа, 2 равенства и 4 поражения в периода). Предишната такава серия на сините бе преди 4 години – от 9 април до 11 май 2014 г., когато записаха 2 победи и 5 загуби.

Левски не записа нито една победа в последните си 4 домакинства на „Георги Аспарухов” – 2 ремита (0:0 с Берое и 1:1 с Етър), последвани от 2 загуби (1:1 от Берое и 0:1 от Лудогорец).

В дербито с ЦСКА в миналия кръг левият бек Иван Горанов вкара първия си гол в елита след 107 мача от дебюта си с екипа на сините на 2 април 2011 г. (домакинско 2:0 над Севлиево)

С 2:2 срещу Ботев Пд в миналия кръг Верея спря най-дългата си серия от загуби, откакто се подвизава в Първа лига – 5 поредни, започнала след победа в София (1:0 над Славия на 8 март т.г.)

Срещу канарчетата двама от Верея откриха головите си сметки в Първа лига – Пламен Тенев и Денислав Станчев.

В предишния кръг срещу Ботев Пд верейци за първи път в историята на своето кратко участие в елита успяха да стопят аванс от 2 гола на съперника си в шампионатен мач. При предишното си домакинство срещу жълто-черните на 12 март т.г. пък за първи път пропиляха преднина от 2 гола, за да загубят с 2:4.