Левски започна с равенство контролите си по време на зимната подготовка в Кипър. "Сините" си тръгнаха само с 1:1 срещу руския елитен Уфа, въпреки че този мач можеше да завърши по всякакъв друг начин заради чистите пропуски и пред двете врати. 

Единственото попадение за българите отбеляза каращият проби Жордан Н'Кололо, който беше точен в средата на първото полувреме. След почивката руснаците изравниха от дузпа, а около четвърт час преди края треснаха и греда. В края Станислав Костов изпусна да донесе победата на Левски. 

Неофициален повторен дебют за родния си отбор записа вратарят Николай Михайлов. Той започна като титуляр, но не му се наложи да се намесва нито веднъж през първите 45 минути. Тогава и Левски игра по-добре, а на терена бяха още Н'Кололо и защитникът Магнар Йодегаард, които трябва да убедят наставника Славиша Стоянович, че имат място в състава. 

Преди почивката инициативата беше изцяло за столичани. Те държаха повече топката, атакуваха, а съперникът им разчиташе на епизодични контри от Игбун Емека. Левски беше близо до откриването на резултата в 14-та минута, когато Жордан Н'Кололо стреля от дистанция, но вратарят на Уфа улови. 

Шест минути по-късно французинът се разписа. Той стреля от пряк свободен удар от около 20-ина метра, даден за нарушение срещу Габриел Обертан. Н'Кололо завъртя майсторски топката над стената и обезоръжи вратаря Беленов за 1:0. 

До почивката шансове за гол за "сините" изпуснаха още Давид Яблонски и Серджиу Буш, но в крайна сметка не се стигна до ново попадение. Така се стигна до втората част, в чието начало влезлият като резерва Хали Тиам беше близо до втория гол в 49-та минута, когато беше намерен от Милош Цветкович в наказателното поле, но ударът му с глава отиде право в ръцете на вратаря. 

Левски играеше много по-добре, но не успя да оползотвори натиска си. И допусна изравняване по най-наивния възможен начин. В 56-та минута Давиде Мариани не успя да върне една топка към вратаря, което принуди Николай Кръстев да фаулира останалия сам срещу него Ловро Бизях. Потърпевшият изпълни перфектно дузпата и изравни за 1:1. 

После Илия Димитров и Хали Тиам изпуснаха чисти положения за българите, преди да се стигне до минутите, в които Уфа стигна до най-чистите си положения и само може да съжалява, че не стигна до победата като не ги реализира. 

Първо в 73-та минута Вячеслав Кротов тресна дясната греда с удар от дистанция след хубава атака, а само четири минути след това Даниил Кругавой за малко да намери Кротов сам срещу голлинията при един пробив, но в последния момент защитник на Левски изби в корнер. 

Последното страхотно положение за руснаците отново пропиля Кротов, когато излезе сам срещу Кръстев в 82-та минута при една контра, но стреля право в тялото на стража и не се стигна до попадение. В самия край Станислав Костов пък пропиля двата последни шанса за Левски и мачът приключи без победител. 

Така Левски стартира зимните си проверки с равенство, а следващата проверка е на 25 януари срещу китайския Хенан. По време на лагера си в Кипър "сините" ще изиграят общо шест проверки. 

Ето и стартовия състав на Левски: 

Николай Михайлов - Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Магнар Йодегаард, Луи Нганиони - Антони Белмонт, Илия Юруков - Габриел Обертан, Жордан Н'Кололо, Паулиньо - Серджиу Буш. 

------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

90+2' - КРАЙ НА МАЧА! Левски - Уфа 1:1.

90+1' - Страхотно центриране на Давиде Мариани от корнер намери Станислав Костов непокрит, но ударът му с глава беше избит почти от голлинията. 

88' - Вратарят на Уфа подари топката на Станислав Костов пред наказателното поле, но нападателят се засуети и не успя да го преодолее, иначе със сигурност щеше да вкара на опразнената врата. 

82' - Нов страхотен шанс за Уфа. Двама играчи на руснаците се озоваха срещу един защитник на Левски. В крайна сметка Вячеслав Кротов се озова сам срещу Николай Кръстев, но вратарят излезе, скъси ъгъла и изби удара на нападателя. 

77' - Уфа с нова опасна атака. Пробив на Даниил Кругавой стигна до аутлинията и с успореден пас на вратарското поле търсеше Кротов, но в последния момент защитник изби в корнер. 

73' - Уфа удари гредата! Вячеслав Кротов направи страхотен пробив и се озова на стрелкова позиция отляво на вратата, но ударът му срещна страничната греда. Кръстев не знаеше как да реагира в тази ситуация. 

65' - Още две смени в Левски. Влизат Станислав Иванов и Илия Димитров, излизат Габриел Обертан и Паулиньо. 

61' - Удар на Хали Тиам от голяма дистанция, но топката лети високо над вратата. 

56' - Резултатът става 1:1! Уфа изравни от дузпа, която вратарят Николай Кръстев направи срещу откъсналия се сам срещу него Ловро Бизяк. Грешката беше на Давиде Мариани, който не успя да върне добре топката към стража. От 11-те метра потърпевшият беше точен за 1:1. Това беше и първият точен удар за руснаците в първата им наистина опасна атака в мача. 

54' - Жълт картон и за Давиде Мариани. Швейцарецът го получи, защото блъсна играч на Уфа, който влезе касапски на Габриел Обертан и за малко да го контузи. 

49' - Първи точен удар за второто полувреме и той отново е за Левски. Милош Цветкович центрира в наказателното поле, най-близо до топката се оказа Хали Тиам, чийто удар с глава беше спасен от вратаря на Уфа. 

46' - Куп смени в Левски на почивката. На терена влязоха Николай Кръстев, Милош Цветкович, Жерсон Кабрал, Станислав Костов, Иван Горанов, Давиде Мариани, Хали Тиам и Нуно Рейш. Излязоха Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Магнар Йодегаард, Луи Нганиони, Антони Белмонт, Илия Юруков, Жордан Н'Кололо и Серджиу Буш. 

46' - Начало на второто полувреме!

45' - Край на първото полувреме! Левски води на Уфа с 1:0. 

44' - Страхотно центриране на Жордан Н'Кололо за Серджиу Буш в наказателното поле, но румънецът остана под топката и вратарят на Уфа се справи. 

40' - Уфа играе изключително слабо в този мач и не може да затрудни Николай Михайлов. Руснаците опитаха с центриране от пряк свободен удар  да го изненадат, но Магнар Йодегаард изчисти с глава. 

35' - Първи искри прехвърчаха на терена. Играч на Уфа фаулира грубо Буш в центъра и румънецът тръгна да се разправя с него. Реферът уталожи страстите с жълт картон за руския футболист. 

30' - Пак възможност за Левски! Серджиу Буш свали с глава една центрирана топка, а на стрелкова позиция се оказа централният защитник Давид Яблонски, но мощният му удар мина високо над вратата.  

26' - Нов опасен удар на Левски, но топката излиза в аут. 

22' - Уфа изпусна страхотен шанс да изравни! Игбун Емека беше изпуснат в наказателното поле от Ивайло Найденов, но ударът му беше крайно неточен. Оказа се, че Найденов е докоснал топката и тя излезе в корнер, от който не последва нищо .

20' - 1:0 за Левски! "Сините" откриват резултата, а точен от пряк свободен удар е Жордан Н'Кололо. Той изпълни перфектно над стената от около 19-20 метра, а нарушението беше срещу Габриел Обертан. 

14' - Първи точен удар в мача. Каращият проби в Левски Жордан Н'Кололо получи топката на около 22-23 метра от голлинията и стреля, но ударът му беше уловен от вратаря на Уфа. 

13' - Първа хубава атака на Уфа в мача. Игбун Емека проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, прехвърляйки Николай Михайлов. Луи Нганиони обаче се намеси и изчисти топката пред крака на нападателя на руснаците. 

9' - Опасно центриране на Ивайло Найденов от десния фланг, но точно преди Серджиу Буш да засече топката, защитник на Уфа изчисти. Впоследствие бранителят се хвана за главата, явно е получил удар от Буш. 

7' - Първо по-сериозно статично положение в мача. Антони Белмонт центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, но твърде неточно и вратарят на руснаците се намеси без проблеми. 

4' - Първо опасно центриране на играч на Левски в наказателното поле. Пасът на Илия Юруков обаче не намери адресата си и защитата на Уфа се справи. 

1' - Начало на мача!