Отборът на Левски гостува на Дунав Русе в първи мач за двата тима в новия шампионат на efbet Лига. Мачът е днес от 20,30 часа на градския стадион в крайдунавския град и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В GONG.BG по традиция ще проследим срещата минута по минута. В сайта също може да намерите всички голове от срещата, както и всяка спорна и интересна ситуация от мача.

“Сините” от София започват новия сезон с нов треньор и сериозни амбиции. С Петър Хубчев начело, Левски ще се опита да атакува първото място в шампионата и да прекъсне хегемонията на Лудогорец в последните осем години.

Въпреки неубедителното представяне на Дунав в контролите, тимът на треньора Людмил Киров продължава да бъде неудобен съперник за противниците си, особено у дома.

Домакините нямат проблеми с контузени състезатели, а единственият наказан в редиците на „драконите” е Щерев.

В лагера на столичани срещата пропускат новите попълнения Чандъров и Здравко Димитров, които са наказани и контузените Николай Михайлов и Дени Алар.

Балансът в съперничеството между двата тима в елита е в полза на гостите. „Сините” са записали 35 победи в 57-те мача помежду си до този момент. Успехите за Дунав са само шест, докато равенствата 16. И шестте успеха на „драконите” обаче са дошли като домакин на своя стадион. Логично головата разлика също е в сериозна полза на Левски – 130-40.

Откакто Дунав се завърна в елита на българския футбол, Левски няма поражение от русенци. В осемте си мача до този момент столичани са регистрирали шест успеха и две равенства. За последно Левски загуби първия си мач от сезона преди шест години, когато допусна поражение от Ботев Пловдив с 1:0.

Очаква се днес бранителят Живко Миланов да запише своя мач номер 200 с екипа на Левски във всички турнири.  

ДУНАВ – ЛЕВСКИ

Градски стадион, Русе

Рефер: Георги Кабаков

Дунав: Макенджиев, Инкоом, Ковачев, Мунин, Исаевски, Димов, Аясс, Ст. Христов, Селеменев, Кавалканте, Ахмедов

Треньор: Людмил Киров

Левски: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Ст.Иванов, Мариани, Паулиньо, Костов

Треньор: Петър Хубчев