Най-старото столично дерби винаги е имало свой уникален заряд, а програмата в Първа професионална лига отреди то да бъде сред украшенията на 17-ия кръг. Сблъсъкът на „Герена“ от 17,30 часа ще противопостави два отбора с много различни цели, но обединени от една и съща мисия – да не се допускат повече грешни стъпки.

За „сините“ срещата идва само няколко дни след поражението от Лудогорец с 1:2 в Разград, което ги отдалечи на 9 точки от върха, където разградчани вече дишат доста по-спокойно. Единственото, което остава на Елин Топузаков и хората му оттук до края на календарната година, е да се вземат задължителни три победи, а първият противник е именно Славия.

„Белите“ за поредна година демонстрират огромно непостоянство в изявите си и отново се лутат близо до дъното в подреждането. Огромният брой загуби от началото на сезона доведоха до раздялата с наставника Александър Тарханов в началото на ноември, като Владимир Иванов го наследи на поста до края на 2016-а. Иванов загуби от ЦСКА-София (0:1) в повторния си дебют начело на „белите“, но след това записа реми навън с Берое (1:1) и драматичен успех над Ботев Пловдив (3:2) у дома.

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОКОЛО СЪБОТНИТЕ МАЧОВЕ В ПЪРВА ЛИГА - ТУК!

Сега обаче на специалистът му предстои много сложна задача, защото Левски съвсем не е най-приятният противник за Славия. Първият мач през сезона завърши с категорично 4:0 в полза на „сините“, а това си остава най-тежката загуба на „белите“ от началото на кампанията. Още повече, че на „Герена“ в цялата си история тимът на Славия е успявал да триумфира едва 9 пъти в елитната ни дивизия.

Равенството със сигурност влиза в плановете на гостите, но не и в тези на домакините. Елин Топузаков ще преследва успеха, макар че ще трябва да го направи без един от основните си защитници – Димитър Пиргов. Той трябва да изтърпи наказание, а извън сметките остават и трайно контузените Деян Иванов и Георги Костадинов.

В Славия същевременно успяха да съхранят силите на титулярната си двойка защитници Петко Христов и Стефан Велков, като последният е готов за игра след дълго отсъствие заради контузия.

Срещата между Левски и Славия можете да проследите пряко от 17,30 на онлайн платформата GONG PLAY, в ефира на DIEMA SPORT и на честотите на Дарик радио.