Черно море приема Левски в събота (10 ноември) от 15:00 часа на "Тича" в двубой от 15-ия кръг на Първа лига. Срещата ще може да проследите в пряко предаване в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и честотите на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg. Двата тима играха само преди десет дни в турнира за Купата на България, където по-щастливи бяха футболистите на Черно море, след като спечелиха с дузпи в осминафиналната фаза.

Ахилесовата пета на Черно море са допуснатите голове. Черно море ще гостува на Ботев Пловдив в 1/4-финален мач от турнира за Купата на България. За срещата срещу Левски се очакват около 10 000 зрители. Виктор Генев се очаква да направи дебют за тима, наказан е Илиас Хасани, а под въпрос са Димов и Зехиров.

При Левски Иван Горанов е под въпрос за двубоя, Холмар Ейолфсон беше опериран, тимът ще търси нов защитник през зимата, Станислав Костов получи повиквателна за националния отбор, а тимът ще се готви през зимата в Турция или Кипър. Все още няма развитие около продължаването на договора с Давид Яблонски.

Само "моряците" и лидерът Лудогорец успяха да отбележат по 2 гола във вратата на сините от началото на първенството. Варненци обаче вкараха 2 попадения на Левски и за купата на България, след което отстраниха столичани от турнира с дузпи.

Черно море неизменно допускаше по 2 гола в последните 4 кръга от първенството, но пък не вкара в един единствен мач от началото на сезона – при 0:0 с Берое у дома в петия кръг.

В миналия кръг срещу Ботев Вр Жоржиньо стана деветият различен голмайстор за Черно море през сезона. Точно деветима отбелязаха попадения и за Левски.

Дефанзивният халф на Левски Хали Тиам вкара 2 гола и направи една асистенция в последните 3 кръга, след като в предишните си 18 мача със синия екип нямаше нито попадение, нито голов пас в актива си.

Ботев Пд бе деветият тим в сегашния състав на Първа лига, срещу който се разписа Станислав Костов през сезона, все още няма голове срещу Дунав, Берое, Локо Пд и ЦСКА.

Нападателят на Левски Серджу Буш не успя да се разпише в досегашните си 6 мача в настоящото първенство. За последно вкара на 24 май т.г. във вратата точно на Черно море в баража за Лига Европа, завършил 4:1 за "сините".