Левски се раздели с нападателя Валери Божинов. На 33-годишния футболист му бе съобщено, че старши треньорът на „сините“ Петър Хубчев няма да разчита на него.

Божинов трудно прие раздялата с Левски. Играчът няма да се включи към подготовката, която отборът започва в понеделник.

Валери Божинов вкара победния гол за Левски в ключовия мач срещу Етър, който „сините“ спечелиха с 1:0 и по този начин си осигуриха участие в Лига Европа.

Нападателят напуска Левски за втори път в своята кариера. Първият му период на стадион „Георги Аспарухов“ бе през 2014 година.

Божинов се завърна в Левски през февруари, след като напусна Ботев Враца.

Валери Божинов ще търси ново предизвикателството в своята кариера, като предстои първо да официализира прекратяването на своя договор със „сините“.

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и не взех участия в доста от мачовете. Именно поради това много се зарадвах, че успях да се разпиша срещу Етър и да помогна на тима да се класира в евротурнирите, където му е мястото. Благодаря на Павел Колев, че ме доведе, както и на Хубчев за искреността, че не у влизам в плановете. Нямам против никой, треньорът има своите виждания и планове. Щом не му влизам в плановете няма да бъде пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Извинявам им се, че не им донесохме повече радост. Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион. Най-вече заради феновете, които са най-добрите в България", сподели Божинов пред "Sportal".