Ръководството на Левски подписа договор със своя юноша Мартин Петков, който е роден през 2002 година. Нападателят е важна част от тима на Борислав Кьосев, който е един от най-силните на „Герена“.

Младокът е национал в своята възраст, а през този сезон се намира във впечатляваща форма. Петков играе на върха на атаката и се отличава с добра техника, завършващ удар и непримиримост на игрището.

Мартин Петков е откритие на настоящия си треньор Борислав Кьосев, а изявите му не останаха незабелязани от наставника на първия тим Славиша Стоянович, който помогна таранът да остане на „Георги Аспарухов“. Наставникът на тима от „Герена“ възнамерява все по-често да поглежда към школата на клуба.

Към Мартин Петков имаше интерес от страна на няколко отбора, но той предпочете да остане верен на „сините“. Миналата зима голмайсторът тренираше с първия тим на лагера в Малта, когато треньор на Левски бе Делио Роси.

Три момчета от набор 2002 вече имат контракти с мъжете. Става въпрос за капитана Ивайло Христов, Мартин Петков и Богдан Костов, който се възстановява от травма на коляното, което бе оперирано преди няколко дни.