Левски продължава да записва победи в контролите си, когато не играе срещу малтийци. "Сините" се справиха с втория отбор на швейцарския Санкт Гален в двустранна игра на Рицарския остров. 

Възпитаниците на Делио Роси надделяха с 2:1, като в този мач участва доста широк набор от играчи на столичния гранд. Попаденията бяха на Антонио Вутов и Станислав Костов преди почивката, а след нея Валентино от състава на швейцарците намали за тях, но това беше всичко като попадения. 

Левскарите започнаха много активно, а новите попълнения Паулиньо и Филипе Нашсименто създадоха опасност още във 2-та минута, но португалецът изпусна. Впоследствие Санкт Гален създаде две ситуации, но Николай Кръстев се справи. 

Така се стигна до 26-та минута, когато "сините" поведоха. Тогава Станислав Костов стреля от дистанция, играч на швейцарците игра с ръка и реферът показа бялата точка. От нея Антонио Вутов не пропусна - 1:0. 

Малко след това гол на Томислав Папазов беше отменен, защото топката беше излязла от терена при центрирането към него, а след това и Станислав Костов пропиля страхотен шанс. Бившият играч обаче се разписа точно преди почивката. 

В 45-та минута Паулиньо направи поредния си страхотен рейд при една бърза атака и стреля от наказателното поле, но вратарят изби. Топката обаче падна на крака Костов и той беше безпогрешен за 2:0. 

След подновяването на играта българите намалиха оборотите и това си пролича в 53-та минута, когато Валентино намали за Санкт Гален след колективна грешка в защитата. Последваха няколко пропуска за Левски. 

Удар на Томислав Папазов беше избит от голлинията, Паулиньо не спираше да тормози защитата на швейцарците, но не успяваше да стреля точно, а Станислав Иванов пропиля два невероятни шанса за гол до края на двубоя. 

В крайна сметка Левски надделя с 2:1 в тази двустранна игра, а последната контрола на левскарите по време на лагера в Малта е срещу местния Гзира Юнайтед в понеделник. Този мач ще можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT. 

Ето и кои играчи носиха синята фланелка срещу втория състав на Санкт Гален: 

Николай Кръстев, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Томислав Папазов, Афонсо Фигейредо (Аймен Белаид 72'), Роман Прохазка (к), (Станислав Иванов 77'), Филипе Нашсименто (Ивайло Найденов 77'), Илия Юруков (Нелуц Рошу 46'), Антонио Вутов (Антони Белмонт 60'), Станислав Костов (Петър Иванов 77'), Паулиньо