Отборът на Левски записа равенство в петата си контрола по време на подготвителния си лагер, който провежда в Кипър. „Сините” стигнаха до 1:1 с шампиона на Литва Судова. Това е вторият хикс за тима от „Георги Аспарухов” след равенството с УФА и пораженията от Хенан, Висла Плоцк и Урал.

Гола за родния тим бе дело на Давиде Мариани, който се разписа с брилянтен удар от над 30 метра, за да изравни резултата в 78-ата минута. Две по-рано Судува поведе след колективна грешка в отбраната на Левски и точен изстрел на Бараускас.

В последната си контрола на кипърска земя, „сините” ще срещнат тима на сръбския Чукарички. За разлика от мачовете досега, тази проверка ще се проведе в Лимасол. Мачът е на 8 февруари от 17 часа.

През първото полувреме двата тима показаха доста равностойна игра, като головите ситуации пред двете врати бяха твърде малко. Най-чистото положение все пак бе в полза на Левски в 18-ата минута. След центриране от корнер над всички в наказателното поле се извиси Давид Яблонски, който необезпокояван от никой стреля с глава, но не успя да насочи топката в мрежата. Малко преди почивката Илия Димитров също имаше добър шанс, но и той стреля неточно.

През втората част паднаха и двете попадения в мача. В 76-ата минута колективна грешка в центъра на отбраната на Левски позволи на футболист на Судува да овладее и да пусне пас на непокрития Бараускас отляво, който успя без проблеми да прати топката в мрежата на Николай Кръстев.

Само шейсет секунди по-късно обаче, Левски изравни с брилянтен гол. Давиде Мариани успя да преодолее вратаря на Судува с удар от над 30 метра. Халфът на „сините” стреля параболично, топката прехвърли вратаря, удари се в напречната греда и влезе в мрежата.

 

ЛЕВСКИ - СУДУВА 1:1

0:1 Бараускас 77', 1:1 Мариани 79'

17:00 Начало на мача.

Срещата за Левски със сигурност пропускат голмайстора на тима Станислав Костов, както и Жерсон Кабрал. Двамата продължават да имат леки здравословни проблеми, които обаче не са сериозни. 

5' Проблеми за Милош Цветкович, който получава травма и трябва да напусне терена за лекарска помощ. Бранителят обаче показва, че няма проблем да продължи срещата. 

7' Суматоха в наказателното поле на Левски след изпълнение на тъч. В крайна сметка НИколай Михайлов успява да спаси и да изчисти топката в корнер. 

Мачът в Ларнака е наблюдаван от българския бранител Иван Иванов, който е на проби в Судува.

13' Играта е спряна, за да се окаже лекарска помощ на вратаря Ники Михайлов, който има някакви проблеми. 

18' Страхотна първа възможност за Левски. След центриране от корнер Давид Яблонски бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и стреля силно с глава, но неточно. 

27' Грешка на Илия Юруков едва не доведе до дузпа за Судува.  Нуно Рейш предотвратява опасността пред Николай Мийайлов след много прецизен и чист шпагат на границата на наказателното поле.

30' След половин час игра в Ларнака, чистите голови и интересни ситуации пред двете врати почти липсват.

31' Хубав пробив на Паулиньо отляво, след като преодоля двама бранители на Судува, бразилецът бе спънат в близост до наказателното поле. Добра възможност за Левски. 

31' Мариани стреля от фаула, но топката среща стената, а след това излиза в корнер.

40' НИколай Михайлов трябва да се намесва след нов дълъг тъч в наказателното поле и слаб удар с глава. 

41' Много добро подаване на Мариани към Паулиньо в пеналта, но пасът се оказва дълъг и бразилецът не успява да стигне топката. 

42' Удар на Илия Димитров с глава след центриране отдясно, но топката минава над вратата. 

Край на първата част. 

Начало на втората част.

Една промяна в тима на Левски. Иван Горанов е заменен от Луи Нганиони.

52' Хубава комбинация между Буш и Паулиньо в наказателното поле, но бразилецът се засуети и не успя да отправи удар към вратата. Вместо това топката излезе в аут.

53' Бърза атака за литовците, която завършва с удар с глава, но Николай Михайлов показва отличен рефлекс и избива в корнер. 

66' Два поредни корнера в полза на Левски, но "сините" не успяват да се възползват. 

69' Станислав Иванов заменя Серджиу Буш.

77' Гол за Судува! След колективна грешка в отбраната на Левски, Бараускас получи необезпокояван отляво и без никакви проблеми реализира за 1:0.

79' Гол за Левски! "Сините" бързо връщат попадението на литовците. Давиде Мариани отбеляза брилянтен гол след удар от над 30 метра. 

88' Хубаво центриране на Мариани от фаул, топката е избита в корнер. 

Край на мача.